Lyt til artiklen:

Patriotisk selskab: Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Det kan være udfordrende at tilpasse sin produktion til omverdenens forventninger om bæredygtighed. For hvad forventes egentlig? Hvordan kan forventningerne imødekommes, samtidig med at der skal tjenes penge på produktionen? Og hvilke forventninger kan man regne med, at der kommer i fremtiden?

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse komme landmændene til undsætning. Det skriver Patriotisk Selskab i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En RISE-analyse giver det enkelte landbrug et overblik over, hvor bæredygtig produktionen allerede er - hvilket er et rigtig godt udgangspunkt for at kunne imødekomme omverdenens forventninger og udvikle virksomheden i en mere bæredygtig retning, fortæller miljøkonsulent Kamilla From-Nielsen, Patriotisk Selskab.

Flere opdager, at de er mere bæredygtige, end de tror

RISE-analysen måler niveauet af bæredygtighed i virksomheden og produktionen hele vejen rundt på forhold som jord, husdyrproduktion, næringsstoffer, vand, energi og klima, biodiversitet, arbejdsforhold, livskvalitet, økonomi og driftsledelse:

- Mange landmænd opdager faktisk, at de har en mere bæredygtig virksomhed, end de går rundt og tror - og de bliver klogere på, hvilke knapper de kan dreje på for at skrue op for bæredygtigheden i produktionen, siger Kamilla From-Nielsen.

- En RISE-analyse er hermed en fornuftig investering i disse tider. Man får et produkt, man kan vise frem til sine samarbejdspartnere. Af produktet kan man tydeligt se, hvilke tiltag man med fordel kan iværksætte, og hvad omkostningerne - men også gevinsterne - er herved. Med andre ord er en RISE-analyse med til at fremtidssikre virksomheden, både i forhold til bæredygtighed og klima.