Abonnementsartikel

Passat Energi trækker produktionen hjem til Danmark og har det seneste år næsten fordoblet omsætningen

Med nye ejere og ændret strategi har energivirksomheden Passat Energi, som producerer fyringsanlæg, næsten fordoblet omsætningen i løbet af 2008.

Den store vækst for Passat Energi er kommet i kølvandet på insourcing af arbejdsopgaver og en ny strategisk satsning på landbrug og industrikunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med den nye satsning har vi blandt andre fået DONG som ny kunde sammen med andre landbrugs- og industrikunder. Inden overtagelsen havde Passat Energi fokuseret på brændselsfyr til private med størst aktivitet i vinterperioden. Nu er aktiviteten fordelt over hele året, fortæller Kent Christensen, direktør i Vorning Maskinfabrik og medejer af Passat Energi.

Passat Energi er blevet købt af en ejerkreds, der tæller Vorning Maskinfabrik, et selvstændigt salgsselskab og TS Maskinfabrik. Virksomhederne er på flere måder gået mod strømmen med vækst gennem hele 2008 med en medarbejderstab på tilsammen 100 ansatte og en omsætning på over 100 millioner kr. Succesen skyldes ikke mindst, at al produktion er trukket hjem til Danmark.

- I stedet for outsourcing har vi valgt at insource arbejdsopgaverne. Det har givet os stor fleksibilitet og en meget høj kvalitetskontrol, fortæller Kent Christensen.

Ved købet af både TS Maskinfabrik og Passat Energi er en ledende medarbejder blevet medejer af den pågældende virksomhed.

- Det har været vitalt for overtagelserne, at vi har omstillingsvillige og engagerede medejere – og medarbejdere i begge virksomheder. Det har givet en kontinuitet i virksomhederne, så vores opgave har været at lægge produktionen om og ikke starte fra bunden, siger Kent Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved at have tre fabrikker, der opererer på hvert sit marked, men bruger mange af de samme kompetencer og medarbejdere, er synergien meget konkret.

- Vi kan med ekstremt kort varsel rent fysisk på ganske kort tid flytte kapacitet i form af både arbejdskraft og opgaver fra den ene til den anden fabrik, fremhæver Kent Christensen.

Vorning Maskinfabrik ApS, Passat Energi A/S og VMF Trading ApS ligger i Ørum mellem Viborg og Randers, og TS Maskinfabrik A/S holder til i Hobro.

De fire virksomheder omsatte i 2008 for over 100 millioner kroner og har tilsammen 100 ansatte.