Danish Crown indfører venteliste for nye andelshavere.

Slagtekapaciteten hos Danish Crown er så presset, at virksomheden nu indfører en venteliste for nye andelshavere.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Det skyldes flere grise end forventet efter udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland, og indberetninger der viser yderligere stigning i tilførslerne i de kommende måneder, står der i pressemeddelelsen. Samtidig betyder Covid-19-forholdsreglerne, at slagterierne i perioder drænes for medarbejdere.

- Vi er helt aktuelt bagefter med afhentning af tilmeldte grise til slagtning. Det er ikke en holdbar situation, så derfor ser vi os nødsaget til midlertidigt at indføre en venteliste for optagelse af nye griseandelshavere. Det er helt centralt, at vi ikke mister overblikket, for uden en klar plan for slagtningerne op til og hen over julen kan vi meget hurtigt komme yderligere bagud, siger Erik Bredholt, der er bestyrelsesformand i Danish Crown.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Suspension af fristen for optagelse af nye griseandelshavere og indførelse af ventelisten blev vedtaget på et ekstraordinært bestyrelsesmøde onsdag aften og er gældende fra dags dato og indtil videre. Erik Bredholt understreger, at det skal ses som et midlertidig tiltag:

- Vi trækker kun i det her håndtag nu, fordi vi kan se, at vores slagtekapacitet er udfordret. Hvis vi optager nye griseandelshavere og dermed forpligter os til at afhente og slagte flere grise lige nu, så slår vores slagtekapacitet ikke til. Vi vil følge udviklingen nøje og ser frem til igen at kunne byde nye andelshavere velkommen i selskabet, siger han.