Lyt til artiklen:

Frilandskøer skal fra årsskiftet være født økologiske

00:00
Hastighed: ???x
01:10

Abonnementsartikel

Fra årsskiftet træder nye krav i kraft i de økologiske brancheanbefalinger for produktion af økologisk mælk og kød, som frilandsleverandører skal overholde.

Pr. 1. januar 2021 skal alle kreaturer være født som økologiske og have levet hele livet i en økologisk besætning, for at kødet fra dyret kan sælges som økologisk kød.

Det oplyser Friland i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ændringen sker efter nye krav i de økologiske brancheanbefalinger.

- Vi følger fortsat anbefalingerne på både okse- og grisekødet, og det bliver vi ved med. Forbrugerne stiller hele tiden højere krav til Friland og særligt de økologiske koncepter, så her skal vi selvfølgelig være med helt fremme, siger Claus Hein, der er direktør hos Friland.

De nye krav er blevet meldt ud til Frilands leverandører af flere omgange, så det burde ikke komme som den store overraskelse, mener Ejvind Kviesgård, der er Afdelingsleder hos Danish Crown Beefs ejerservice.

- Hvis man har lagt om til økologi indenfor de seneste år, er det en god idé at gå besætningen igennem. Man kan jo være i den situation, at man har en fem-årig malkeko gående, man ikke vil kunne hæve øko-tillægget på efter nytår, siger han.