Tönnies Group vil inden årets udgang beskæftige cirka 6.000 medarbejdere med direkte kontrakt. Det betyder, at alle ansatte inden for slagtning og opskæring vil blive overtaget fra de hidtidige underleverandører.

Konkret vil omkring 1.800 medarbejdere pr. oktober være flyttet fra underleverandørkontrakter til direkte ansættelse. Disse processer er dog formelt underlagt konkurrencemyndighederne, skriver Tican/ Tönnies Agrarblog i en pressemeddelelse.

Yderligere 3.200 medarbejdere vil blive overført til direkte ansættelse i perioden november 2020 til januar 2021, hvor ændringerne vil være afsluttet. Dermed får Tönnies omkring 6.000 direkte ansatte, forudser Tönnies' HR-chef Martin Bocklage.

Dette gælder for virksomhederne i Rheda-Wiedenbrück, Sögel, Weißenfels, Kellinghusen Kempten, Legden, Badbergen og Wilhelmshaven.

Over mindsteløn

Ud over den direkte rekruttering af medarbejdere søger virksomheden dialog med fagforeningen (NGG) med henblik på at indgå en generelt bindende kollektiv overenskomst.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi betaler allerede lønninger et godt stykke over mindstelønnen for vores fire medarbejderkategorier. Vores mål er at skabe en anstændig minimumsstandard i hele kødindustrien i Tyskland. Det vil give os lige konkurrence - i det mindste på det tyske marked, skriver Tican.

Den korte frist indtil årets udgang for direkte ansættelse er en organisatorisk udfordrende opgave.

- Vi har samtaler med den enkelte medarbejder og indgår en ansættelseskontrakt, der giver dem mindst de samme betingelser som før, siger Martin Bocklage og tilføjer:

- Ved direkte ansættelse begynder ingen medarbejdere igen fra nul. Sociale ydelser m.m. overtages. Da der i de fleste tilfælde er tale om en virksomhedsoverflytning, er der ingen ny prøvetid i disse kontrakter.

Ud over det arbejdsretlige er integration, boligforhold og den løbende udskiftning af medarbejdere de største udfordringer for virksomheden.

- Vi er i talrige drøftelser med de lokale myndigheder, men også med individuelle boligejere og grundejere for at finde nye ekstra boliger," oplyser han.

- Mange medarbejdere er villige til at arbejde for os på langvarige kontrakter, og det ønsker vi at gøre muligt for dem. Andre ønsker dog kun at binde sig for et par måneder.
HR-chef Martin Bocklage er derfor bevidst om den omfattende opgave:

- Med direkte rekruttering tager vi det første og vigtige skridt.