Lyt til artiklen:

Stor fusion: Dansk præcisionsfirma fusionerer med svenskere

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Thorsen-Teknik, som leverer præcisionsudstyr til landbruget, har fusioneret med det svenske Agrotech.

Agrotech vil fremover gå under navnet Agrotech powered by Thorsen-Teknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser Thorsen-Teknik i en pressemeddelelse.

For både Thorsen-Teknik og Agrotech, nu Agrotech powered by Thorsen-Teknik, vil fusioneringen styrke positionen på det nordiske marked, står der i pressemeddelelsen. Fusioneringen synliggøres med oprettelsen af et nyt salgskontor i Ystad.

- Agrotech AB har i mere end 30 år leveret elektronisk præcisions-udstyr i form af TeeJet Technologies og Topcon til mange svenske landmænd. Overtagelsen af Agrotech AB vil derfor styrke vores markedsposition markant, samt forankre vores rolle som OEM-leverandør i hele af Europa. Vi har herudover etableret et Thorsen-Teknik kompetencecenter på vores adresse i Danmark, som fremadrettet vil fungere som lager, udviklingsafdeling, supportcentral og testcenter. Udendørsområdet på 15 hektar muliggør afprøvning og test af alle typer maskiner. Vores udviklingsafdeling og support drives af innovative medarbejdere, som arbejder i tæt samarbejde med vores slutkunder. Netop dette har været det bærende grundlag for vores udvikling af special produkter til præcisionsdyrkning, siger Torben Thorsen, ejer & grundlægger af Thorsen-Teknik.

Mårten Magnusson, tidligere ejer og grundlægger af af Agrotech, fortæller i pressemeddelelsen, at han har en god mavefornemmelse.

- Thorsen-Teknik har med stor succes etableret sig i Danmark og Norge, som en af de førende leverandører af præcisions-udstyr til landbruget. Virksomheden har siden 2010 været hoveddistributør af de verdenskendte brands Topcon, RDS, Digi-Star, Norac og Raven samt deres mange egenproducerede præcisons-løsninger. Jeg har derfor en god mavefornemmelse ved at overdrage Agrotech til Thorsen-Teknik. Virksomheden er drevet af teknisk innovation, stort know-how og dygtige medarbejdere, hvilket fremtidigt vil blive en stor styrke for Agrotech powered by Thorsen-Teknik.