Abonnementsartikel
Klima, valle og ost er omdrejningspunkter for nye forskningsaktiviteter i Arla Foods. Virksomheden har gennem Videnskabsministeriets ErhvervsPhD-ordning ansat tre forskere, som skal bringe ny viden og innovation til den dansk-svenske mejerivirksomhed.
Et af projekterne går ud på at udvikle matematiske modeller, der kan beregne, hvordan mælkeproduktion påvirker klimaet.
Modellerne vil også kunne bruges til at finde mere ressourcevenlige teknologiske løsninger langs mælkens værdikæde.
Et andet projekt forsker særlige valleproteiner, der har unikke egenskaber. For eksempel kan disse proteiner erstatte fedt i visse i forvejen kalorielette fødevarer ad naturlig vej. Det tredje projekt undersøger, hvordan ny forarbejdningsteknologi kan bruges til at udvikle og fremstille nye typer ost.
Forskerne gennemfører deres projekter hos Arla Foods i samarbejde med universiteter og viden-institutioner i Danmark og udlandet.
- Det er stort for Arla Foods, at vi har fået bevilget tre stipendier i 2008. Og vi vil i stigende grad satse på ErhvervsPhD-ordningen som led i vores øgede satsning på forskning og innovation, siger Andreas Lundby, viceadministrerende direktør hos Arla Foods.