Debatindlæg af Jens Toksvig Bjerre og Pieter Jans fra Sønderjysk Landboforening.

Debat: Vi får ofte forespørgsel fra landmænd på rådgivning omkring prisaftaler på el. Mange landmænd bliver tit kontaktet af sælgere fra forskellige selskaber, som lover store besparelser ved at skifte selskab og nye aftaler på el-køb.

El er for de fleste et enkelt produkt og en standardvare, men kan af forskellige selskaber, som vil differentiere sig på markedet, tilbyde forskellige løsninger og aftalevilkår, som komplicerer en sammenligning.

Hovedparten af elregningen er jo afgifter, gebyrer og transportomkostninger til netselskabet, men vi ser også store variationer på tillæg, som den enkelte skal betale. Ligeledes ser vi desværre også uheldige kontrakter, når aftaleforhold udløber. Vi anbefaler landmænd at være varsomme på nogle af de bindinger, som nogle selskaber har bygget ind.

Få skabt et hurtigt overblik - vi har i SLF gjort det enklere

Vi har udviklet et lille værktøj, som kan være med til at give landmænd et overblik. Vi gør det via adgang til kundens datahub, hvor vi ser på den enkeltes elpris sammenlignet med markedspriserne på ren el.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det giver et godt billede af den margin, som selskabet vil tjene.

Desuden sidder vi efterhånden med et godt billede af, hvilke selskaber, der tilbyder attraktive aftaler til el-købere som landmænd.