Rusland slagter årligt 55 millioner svin, og det er mere end befolkningen selv kan spise, og derfor er eksporten stor, til trods for svinepest i landet.

Den seneste markedsanalyse-rapport fra USDA-kontoret i Moskva viser en stor stigning i eksport af svinekød fra Rusland til trods for svinepest. Det skriver Agrarheute.

I Rusland slagtes der årligt 55 millioner grise, og det er mere end befolkning tilsynelande selv kan nå at spise. Den årlige svineproduktion består af cirka 25 millioner dyr, og ifølge Agrarheute er det samme størrelse som Tyskland.

Den russiske svinekødsproduktion forventes at stige til 3,52 millioner ton i 2020. Det er en ny rekord. Samtidig vokser tempoet for åbning af nye eksportmarkeder, f.eks. I Vietnam og Hong Kong, hurtigere end tidligere forventet. En yderligere produktionsvækst på 80.000 tons til 3,60 millioner tons forventes derfor i 2021.

I 2020 er de helt store drivkræfter bag den enorme produktionsvækst de helt store svinebedrifter, som har 88 procent af den samlet svinebesætning i Rusland.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Stadig svinepest

Rusland er dog stadig ramt af svinepest, og de russiske veterinærmyndigheder rapporterede om yderligere 117 udbrud i 20 regioner fra januar til august 2020, 74 tilfælde blev registreret i store svinebedrifter og små bedrifter og 43 tilfælde i vildsvin.