Lyt til artiklen:

28 får dræbt i nyt ulveangreb

00:00
Hastighed: ???x
01:07

Storålam har siden fredag morgen været i gang med at indsamle døde og skambidte får i to folde ved Fuglsang Bro i nærheden af Vind Hede. Der er fundet 28 døde eller skambidte får, men det ventes, at mindst yderligere to får må aflives senere i fredag eftermiddag.

Naturstyrelsens vildtkonsulent er tilstede og vurderer ifølge Storålam, at der er tale om et nyt, meget voldsomt ulveangreb i området, der flere gange tidligere har været hårdt ramt. De to folde er indhegnet med ulvesikret hegn, hvor hegnsspændingen fortsat er meget høj. Angrebet ser derfor ud til at være foregået bag et tilsyneladende velfungerende hegn, men det afventer også en nærmere undersøgelse fra Naturstyrelsens side.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Angrebet er det tredje formodede ulveangreb i og omkring den vestjyske ulvezone på kun én uge. De to øvrige var ved Bækmarksbro mod vest og Hover mod syd tidligere på ugen. Meget tyder derfor på, at der fortsat er en del ulve i Stråsø-koblet, men at de enten er spredt i flere grupper eller bevæger sig rundt i et større område.