Lyt til artiklen:

Fendt har malet Tjele Gods grønt

00:00
Hastighed: ???x
04:51

Abonnementsartikel

Hos Tjele Gods har man til sæson 2020 fået leveret seks Fendt-traktorer fra TBS Maskinpower.

Tjele Gods i det midtjyske er en meget alsidig bedrift, som total set dækker et areal på 4.000 hektar.

811 hektar dyrkes af DanRoots, som er en af Danmarks største rodfrugtsproducenter. 870 hektar dyrkes med ærter, græs, rug og helsæd til de 780 køer, som udgør mælkeproduktion på Godset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Juletræer udgør 200 hektar, mens skov, natur bygninger og park udgør de resterende 1.900 hektar.

- Vi sikrer en grøn tråd i alt, hvad vi giver os i kast med - økologi, bæredygtighed, høj kvalitet på fødevarer og partnerskaber med seriøse samarbejdspartnere er nøgleordene. Og vi vil være en inspirerende arbejdsplads for vores mange dygtige medarbejdere, fortæller inspektør Morten I. Højgaard fra Tjele Gods, som til sæson 2020 har indgået et partnerskab med TBS Maskinpower om traktorer og maskiner på bedriften.

Man fortæller, at samarbejdet har været længe undervejs, for der gik næsten et år fra godsejer Ditlev von Lüttichau uanmeldt trådte ind ad døren hos TBS Maskinopower i Starup og indledte en dialog med sælger Martin Geiser, til man besluttede sig for at indlede det samarbejde, der har ført til levering af en stribe Fendt-traktorer og en nærmest komplet Fendt-græslinje foruden nogle Kuhn redskaber og to Kuhn fodervogne til godsets mælkeprodúktion.

Win-win

- Kemien imellem TBS-teamet og os, deres dedikation omkring samarbejdet og muligheden for lokal service fra Askildrup Agro gjorde udslaget. Og vi er yderst tilfredse med forløbet indtil nu! Vi bliver mødt med professionalisme og stor servicevillighed, når vi har behov for det. Det er en fornøjelse, fortæller godsejeren.

Fendt er naturligvis også begejstrede for, at Tjele Gods har valgt at satse på Fendt Full-Line.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For os er det bestemt et spændende samarbejde og vi er både glade og stolte over, at Tjele Gods har taget Fendt ind i deres effektive drift, fortæller Kasper Glibstrup, der er Business Manager hos Fendt.

- Dels kører de med stort set hele vores produktprogram i græslinjen, dels får vi adgang til masser af praktisk erfaring tæt ved vores Nordeuropæiske specialistteam på området, som har base ved Randers. Det kan næsten ikke blive bedre.

rich-media-3
Et godt partnerskab bunder først og fremmest på tillid og god kemi! Her ses godsinspektør Morten I. Højgaard, Jens Hansen og Martin Geiser fra TBS og Karsten Glibstrup fra Fendt.

En af fordelene ved at udskifte en hel traktorflåde og løbende få den fornyet som en del af partnerskabet med TBS og Fendt er, at alle chauffører kan fornøje sig over at køre med nyt grej. Det betyder imidlertid ikke, at der ikke stadig er nogle udstyrspakker, der er mere eftertragtede at køre med end andre. Blandt dem er 939'erens afkølede sæde.

- Der er ingen tvivl om, at det er en populær feature på varme dage, kan Morten I. Højgaard konstatere.

Han ser i øvrigt ikke nye traktorer med høj komfort som luksus. I hans optik er det driftsmæssigt en fordel, at alle kører på traktorer med høj driftssikkerhed og gode ergonomiske forhold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke så anstrengende at køre med godt grej, og når arbejdsdagene bliver lange og kræver koncentration mange timer i træk for at få alt til at lykkes, så er det nærmest en nødvendighed med høj komfort for at undgå fejl.

rich-media-5
Mandskabet hos Tjele Gods.

Tjele Gods

Tjele var oprindeligt knyttet til en mindre hovedgård beliggende i en landsby i Tjele sogn. Gårdens ejerhistorie kan spores tilbage til de to brødre Niels og Jep Eskildsen Basse, som i slutningen af 1300-tallet ejede sognets to hovedgårde, Tjeleris og Tjele.

Som mange andre jyske herregårde blev Tjele angrebet og afbrændt under Grevens Fejde i 1534.

I 1737 blev Tjele Gods erhvervet af Christian Ditlev Lüttichau, og herregården har været i slægtens eje frem til i dag, hvor ejeren Ditlev von Lüttichau er 10. generation med ansvar for både drift og kulturarv.

rich-media-6
Ensileringen foregår i græsset med de to Fendt snitte-vogne.

Uddrag af maskinpark

Fendt Vario 939 gen 6, 385 hestekræfter

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fendt Vario 828, 287 hestekræfter

Fendt Vario 720, 209 hestekræfter

Fendt Vario 720, 209 hestekræfter

Fendt Vario 516 med frontlæsser, 163 hestekræfter

Fendt Vario 211, 111 hestekræfter

Artiklen fortsætter efter annoncen

.Fendt Slicer 991 TL + 360FQ skårlæggere på samlet 9,30 meter

Fendt Lotus 1020 spreder, 10.20 meter

Fendt Former 14055Pro rive, 14 meter

Fendt Tigo 100 XR snittevogn, treakslet med kassevolumen på 54 kubikmeter.

Fendt Tigo 75 XR snittevogn, toakslet med kassevolumen på 44

Artiklen fortsætter efter annoncen

2x Kuhn, Profile 30.2 DL 30 m³ med halmstrømaskine.

Kuhn Prolander 7,5 m harve

Kun 6 furet VariMaster vendeplov.

rich-media-10
Græsgrejet i aktion hos Tjele Gods.