Lyt til artiklen:

Noteringen på slagtesvin ligger stabilt på 10,30 kroner

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Abonnementsartikel

Aktiviteten i Europa er tilbage på normalt niveau, melder Danish Crown. I tre uger i træk ligger svinenoteringen fra Danish Crown på 10,30 kroner pr. kilo i uge 40.

Det europæiske marked for grisekød er så småt ved at finde ben at stå på efter udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland, men fundamentet er fortsat ustabilt.

- Det skinner igennem, at stort set alle aktører i markedet har haft en plan for, hvad de ville gøre, hvis Tyskland blev ramt af afrikansk svinepest. Samtidig kom der en meget hurtigt og mærkbar korrektion af den tyske notering, så derfor har vi undgået, at markedet gik helt i stå. Aktiviteten i Europa er tilbage på det, jeg vil kalde et normalt niveau, og det er positivt, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork, skriver Danish Crown i deres markedsberetning.

Der er en jævn efterspørgsel på bove, kamme, bacon og skinker. Priserne på brystflæsk i Europa er faldet meget i pris, men er ved at stabilisere sig, og så er nakkerne under pres, fordi en lang grillsæson nu er slut.

- Markedet i Europa er bedre, end vi havde frygtet, og vi har en stor efterspørgsel fra alle markeder i Asien. Vores medarbejdere ude på slagterierne gør det godt, og der bliver gjort et enormt arbejde for at udnytte vores kapacitet på frysehusene optimalt, så i en træls situation er vi faktisk et relativt godt sted, siger Lars Albertsen.