2000 vildsvin er skudt og strenge regler skal følges i området med afrikansk svinepest.

Kernezonen omkring findestedet, hvor vildsvinet med afrikansk svinepest (ASF) blev fundet, strækker sig langt ind i Oder-Spree-distriktet og til den Polske grænse. Området er cirka 12.500 hektar stort. I dette områder er der afskudt 2000 vildsvin, skriver Agrarheute.

Strenge foranstaltninger og begrænsninger gælder i området

- Jagtforbud for alle vildtarter for ikke at jage vildsvin ud af området.

- Intensiv jagt med uddannet personale og med deltagelse af lokale jægere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Etablering af indsamlingssteder for afskudt vildt, for at sikre bortskaffelse af alle vildsvinekroppe under hygiejniske forhold.

- Høstforbud for majsområder for ikke at drive vildsvin ud af området

- Forbud mod transport af svin og svinekød.

Derudover skal alle svinebedrifter i regionen kontrolleres for deres biosikkerhed.

Beskyttelsen af ​​de omkringliggende svinebedrifter har højeste prioritet, har sundhedsminister Ursula Nonnenberger udtalt. Svinebedriften tættest på findestedet ligger cirka syv km væk.

Eksport og foderpriser kan falde meget

Agrarheute har talte til Dr. Claus Deblitz, institutleder for Thünen-Instituts für Betriebswirtschaft.

På spørgsmålet om, hvordan fundet af ASF vil påvirke den tyske svinekødseksport, kan der ikke siges meget om i øjeblikket, sagde Deblitz. Han husker på at ASF på nuværende tidspunkt ikke er forekommet hos tamsvin i Tyskland.

Det springende punkt er Kinas reaktion. Omkring 25 procent af den tyske eksport af svinekød går til Kina.

Den kinesiske import er omtrent fordoblet i første halvdel af 2020 sammenlignet med året før. Der er i øjeblikket ingen officiel kinesisik reaktion på udbruddet af ASF i Tyskland, skriver Agrarheute.

ASF kan potentielt også have en indvirkning på foderpriserne, mener Claus Deblitz. Hvis den indenlandske efterspørgsel aftager, vil priserne falde. Det er imidlertid uklart, hvordan en modsatrettet tendens med stigende efterspørgsel efter foder fra Kina vil påvirke udviklingen i svinesektoren.

Claus Deblitz er overbevist om, at det ville være muligt at få ASF under kontrol.

- I Belgien lykkedes det. Landet genvandt status som ASF-frit i august. Den afgørende faktor er, at myndighederne reagerer hurtigt, udtaler Claus Deblitz til Agrarheute.