Abonnementsartikel

Landboforeningen Agri Nord har igen haft medlemsfremgang og er nu Danmarks andenstørste landboforening kun overgået af sjællandske Gefion.

Agri Nord har nu 1.124 aktive medlemmer. Det tal placerer foreningen som Danmarks næststørste. Det viser den seneste medlemsopgørelse fra Landbrug & Fødevarer.

Det skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nordjyske landboforening er kun overgået af sjællandske Gefion, der har 1.350 aktive medlemmer. Det gør Agri Nord til den største forening i Jylland og på Fyn.

- Det er en stor glæde, at der er så mange, der vælger at bakke vores forening op, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

Fremgang trods tilbagegang på landsplan

På landsplan er der en samlet medlemstilbagegang på to procent. Det skyldes den strukturudvikling, der igennem nu mange år har sænket antallet af landmænd, der bare bliver færre og færre.

- Set i det lys er det en særlig stor tilfredsstillelse, at vi har fremgang, siger Carl Christian Pedersen.

Det er andet år i træk, at Agri Nord oplever medlemsfremgang. I år er fremgangen på 2,9 procent, og sidste år var den på 3,0 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammenhængen mellem forening og forretning er vigtig

Årsagen til medlemsfremgangen skyldes, at Agri Nord er en forening og forretning i balance, vurderer formanden. At Agri Nord er en forening og forretning i balance, betyder, at det er en helhed. Den stærke rådgivning giver råd til at have en stærk forening, og den stærke forening gør, at den daglige ledelse kan koncentrere sig om at optimere rådgivningen.

Konkret har det betydet, at foreningen har bakket op om udviklingen af strategisk- og datadrevet rådgivning, klima- og bæredygtighedsrådgivning samt digitalisering.

- Vi har netop uddannet 11 nye RISE-konsulenter, der kan hjælpe med at løfte landbrugets klimaudfordringer. Vi har også ansat digitaliseringskonsulenter, som både hjælper landmændene med de nye digitale værktøjer og er frontløbere på udvikling af robotter, der effektiviserer rådgivningen til gavn for landmændene, siger formanden og fortsætter:
- Vores investering i udviklingen af rådgivningen har betydet, at Agri Nord i dag råder over nogle af landets dygtigste rådgivere indenfor hvert sit felt, også kaldet A-Holdet, som kan levere fremtidens rådgivning, der giver værdi for landmændene.