Abonnementsartikel

Det vil være den bedste løsning, hvis det bornholmske biogasanlæg, Biokraft A/S, bliver et datterselskab, som Østkraft ejer 100 procent. Det siger Leif Olsen, formanden for Østkraft, til DR Bornholm.

Der er generalforsamling i selskabet på torsdag, og Leif Olsen lægger op til, at biogasanlægget ikke sælges, men rekonstrueres.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han mener, at Østkraft skal forhandle med de øvrige aktionærer om at købe deres aktier.

- Så bliver det mere entydigt, hvem der står for det, siger han til DR Bornholm.

Dermed er han på linje med Venstres gruppeformand på Bornholm, Steen Colberg Jensen, som også håber, at Biokraft bliver på bornholmske hænder.

Venstre forslår, at Østkraft køber de andre aktionærer ud og bliver ene-ejer af Biokraft.

Steen Colberg Jensen mener, at det kan betale sig at lade Østkraft investere yderligere op til 30 millioner kroner i Biokraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er investeret store beløb allerede, og i vores optik er de penge ikke smidt væk, men brugt til det anlæg, der står i Aakirkeby, og vi mener, der er et stort potentiale i det værk, siger han.

Både Østkraft og Bornholms Landbrug bør ifølge Venstre automatisk have plads i bestyrelsen.

Baggrunden er ifølge DR Bornholm, at Venstre ikke har tillid til Østkrafts nuværende bestyrelse, fordi den de seneste uger udelukkende har fokuseret på muligheden for at sælge biogasanlægget ved Aakirkeby videre.