Abonnementsartikel

Lars Buch har valgt at søge nye udfordringer efter syv år som direktør for Landbrugets Kartoffelfond i Vandel. Han tiltræder 1. februar en stilling som Erhvervschef hos Varde Erhvervs- og Turistråd.

- Vi er kede af, at Lars har valgt at rejse, men samtidig vil vi gerne takke Lars for hans indsats, siger bestyrelsesformand Martin Arvad.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er meget tilfredse med, at der nu er skabt et rigtig godt samarbejde mellem LKF, Danespo og KMC, og at der er flere lovende sorter på vej til KMC’s avlere fra forædlingsstationen i Vandel. Især Polaris ser lovende ud til pulverfabrikken i Brande, og Joker ser ud til at kunne blive en ny topsort til stivelses-produktionen, fortsætter han.

Også direktør Steen Bitsch fra Danespo beklager Lars Buchs afrejse, men ser positivt på forædlingsstationens fremtid.

- Vi ser nu resultaterne af de nye sorters indmarch på markederne. Verdens største producent af pommes frites har netop introduceret Vandelsorten Royal i sin produktion i Europa, og de ønsker at afprøve den i alle verdensdele for en mulig produktion.

- Spisesorten Ballerina vinder frem i Tyskland, og senest er der indgået aftale om produktion af sorten hos en hollandsk supermarkedskæde. Flere andre nye sorter viser gode takter, og velkendte sorter som Folva og Fakse vinder fortsat nye markedsandele, siger Steen Bitsch.

Hos Landbrugets Kartoffelfond har en samlet bestyrelse konstitueret 49-årige Jens Kristian Ege Olsen som ny daglig leder. Man vil nu igangsætte en allerede besluttet strategiproces for at revurdere fremtidsplanerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Kristian Ege har været ansat som forædler ved LKF siden 2003. Han var tidligere ansat i Danisco Seed i 16 år, blandt andet som forædler af flere afgrøder.