Abonnementsartikel

Hos John Madsen A/S har man nu i ét år haft importen af Ziegler-harver, og der er kommet adskillige ud at køre i dansk muld.

Ziegler er mest kendt for produktionen af sideknive samt raps-forsatser og pick-upper til mejetærskere - men faktisk fylder produktionen meget mere hos den sydtyske producent af maskiner.

- Tilbage i 2016 købte man nogle mindre fabrikker, som blandt andet producerede harver. Man omlagde produktionen og kørte test med maskinerne i 2017, hvorefter man i 2018 præsenterede Ziegler discharver, dybdeharver og letvægtsharver på det tyske marked, fortæller Allan Kristiansen, sælger hos John Madsen A/S på Fyn, hvor han har ansvaret for Ziegler-importen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi fik importen af Ziegler i Danmark til John Madsen i sommeren 2019, og vi har siden solgt de første 20 harver, forklarer Allan Kristiansen.

Han fortæller, at det primært er discharver og dybdeharver, der har været mest salg i.

- Discharverne leveres både i liftophængte og bugserede versioner fra tre til syv meters arbejdsbredde, fortæller den fynske sælger om de røde og sorte discharver.

Dybdeharverne derimod leveres indtil videre udelukkende i liftophængte versioner i tre og fire meters arbejdsbredde.

rich-media-2
Ziegler producerer disc- og dybde-harver i programmet.

Viser redskaberne i marken

Til sæson 2020 er der også tilføjet tromler til produktprogrammet, og indtil videre er det i en seks og otte meters version.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ambitionerne om redskaber fra Ziegler er høje, og de har faktisk også begyndt en produktion af gyllevogne helt fra bunden, fortæller Allan Kristiansen.

Efter et års erfaring i Danmark med redskaberne, mener Allan Kristiansen, at det er på tide at vise redskaberne mere officielt, og det er blandt andet én af årsagerne til, at han har meldt sig til Rådgivningsvirksomheden Velas' efterårs demonstration den 9. september med navnet MaskinTræf.

- Jeg ser frem til at vise maskinerne i arbejde og få noget spark-dæk-snak sammen med de fremmødte på dagen.

I maskinforretningens afdeling i Tommerup har man samlet hovedparten af de mange Ziegler-redskaber, som man har på lager. Men til trods for jordbearbejdningsredskaberne, vil Ziegler altid være mest kendt for udstyret til mejetærskere, og Allan Kristiansen fortæller da også, at 2020 har været et godt pick-up år.

- Vi har solgt flere pick-upper, og valget af en Ziegler pick-up kan være ret fornuftigt, da den kan tilpasses alle mejetærsker-mærker. Så skifter man mejetærsker-mærke på et tidspunkt, så behøver man ikke skifte pick-uppen. Der kan monteres forskellige kit, så de passer på samtlige mejetærskere på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden Ziegler-redskaberne er de fortsat Kverneland-forhandler hos John Madsen, som de har været siden slutningen af 80'erne.

- Ziegler-programmet er blot et sluppement til forhandlingen af Kverneland.

rich-media-5
Som noget nyt er Ziegler nu også begyndt med produktionen af tromler.