Abonnementsartikel

Holstebro Struer Landboforening har valgt at udskyde "Landbruget kommer til byen" på grund af covid-19.

"Vi har også respekt for covid-19-smittespredning", lyder det fra Holstebro Struer Landboforening i en pressemeddelelse.

Holstebro Struer Landboforening har med baggrund i en opblussen af covid-19 besluttet at aflyse arrangementet "Landbruget kommer til byen" den 4. september.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi havde i anledning af vores 200 års jubilæum gennem det sidste år planlagt et kæmpe arrangement, som ville fylde en stor del af Holstebro bymidte. Det er derfor med blødende hjerte, vi har truffet beslutning om aflysning, da mange har lagt mange timer i forberedelse af dette arrangement, da vi har et stort ansvar for ikke at være medvirkende til en evt. smittespredning, skriver foreningen.

- Vi ved, at mange af de aktiviteter, der var planlagt, normalt trækker flere hundrede tilskuere. Med forsamlingsbegrænsningen på max 100 kunne vi måske nok sprede aktiviteterne, så vi levede op til lovgivningen, men med 100 personer der står tæt om grisevæddeløb, fåreklipning, skattejagt i korncontainer og de mere end 20 andre aktiviteter, er det vores opfattelse, at vi udsætter mange for en unødig risiko - en risiko vi ikke vil udsætte glade børn og deres familie for, udtaler formand Kristian Gade.

Arrangementet var oprindeligt planlagt til den 15. maj, men da restriktionerne på daværende tidspunkt var endnu skrappere krav til forsamling end nu, blev det besluttet at udskyde arrangementet til efter den 1. september, da foreningen havde en klar forventning om ophævelse af forsamlingsforbuddet.

Desværre er det ikke gået sådan, og derfor handler de derefter, så ingen kan anklage landbruget for ikke at tage smittespredning ved covid-19 alvorligt, skriver foreningen i pressemeddelelsen.

- Vi har dog på ingen måde droppet arrangementet. Når vi på forsvarlig vis kan gennemføre arrangementet, har de mange aktører givet tilsagn om at "rykke til byen". Vi melder ikke nogen dato ud nu, men håber, at det kan blive sommeren 2021, skriver landboforeningen.