Abonnementsartikel

Den tyske slagtesvinenotering forbliver på 1,47 € pr. kg.

Danske Svineproducenter giver her en status på den tyske notering: Selvom den tyske slagtesvinenotering ikke blev hævet i dag, kan man konstatere, at optimismen efterhånden vender tilbage.

Udbudspuklen, som opstod i forbindelse med den midlertidige lukning af Tysklands største slagteri, er næsten helt afviklet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I nogle områder søger tyske omsættere endda frie partier af slagteklare grise igen. Fra næste uge sænker slagteriet Tönnies vægtgrænserne, som virksomheden hævede under coronaudbruddet, til det oprindelige niveau igen.

Det viser, at situationen på det tyske slagtesvinemarked næsten har normaliseret sig.

På kødmarkedet er prisen for hele slagtekroppen steget med 1 cent (7,5 øre) i forrige slagteuge.

Markedsinteressenterne beretter specielt om en god efterspørgsel fra Kina. Slagteriet Tönnies bekræftede, at virksomhedens slagteri i Rheda-Wiedenbrück har fået Kina-Licensen igen.

Ifølge den tyske interesseorganisation ISN eksporterer Tönnies i Rheda-Wiedenbrück cirka halvdelen af slagteriets produktion. Kina aftager den største del af denne eksport. Derfor er dette et vigtigt signal for markedet og støtte den positive stemning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På trods af de positive forventninger er det stadigvæk for tidligt at hæve noteringen. Derfor ændrer den tyske omsætterorganisation VEZG heller ikke den officielle tyske notering i dag.