Fra 29. august til 20. september hylder Tivoli mad og vin og byder på en lang række forskellige gastro-oplevelser. Tivoli Mad & Vin Festival bliver til i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og bliver en af de helt store arrangementer i år, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Tivoli Mad & Vin Festival byder på en lang række aktiviteter, som vil pirre til nysgerrigheden hos publikum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tivolis General Manager for Food and Beverage, Jakob Volquards Harreby, siger:

- Med Tivoli Mad & Vin Festival ønsker vi at give gæsterne madoplevelser, inspiration og input. Der er lagt op til socialt samvær med maden og vinen i fokus. Vi garanterer, at der er noget for alle, både vinkenderen, foodie'en og den sultne børnefamilie. Ud over at give gæsterne engagerende madoplevelser, har det været vigtigt for os at bakke op om København som verdensberømt gastro-by. Vi skal værne om det, vi er gode til også i svære tider, siger han.

Store maskiner

Landbruget vil gøre sit indtog i Tivoli i forbindelse med åbningen af festivallen, når landbrugsmaskiner og redskaber indtager plænen i den centrale del af parken.

- I Landbrug & Fødevarer er vi begejstrede for samarbejdet med Tivoli. I år giver vi københavnerne og danskerne mulighed for at komme helt tæt på det moderne landbrug, når landbrugsmaskiner i alle afskygninger ruller ind på Plænen. Coronakrisen har gjort det svært at invitere danskerne ud på de mange gårde, men nu bringer vi landbruget ind i byen. Det bliver en moderne høstfest, som jeg håber, publikum tager godt imod, siger Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Festivallen giver også mulighed for at skabe bedre forbindelse mellem landmænd, kokke og madelskere, mener Mette Jasper Gammicchia, afdelingsleder i Handel, Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når Landbrug & Fødevarer og Tivoli samarbejder om en madfestival, fyldt med gastronomi, vidensdeling og information om vores fødevareproduktion er det ikke bare godt for ganen og sanserne, men et oplagt match, der giver forbrugerne, kokkene og landmændene mod på flere madoplevelser.

Fokus på gastronomi

Festivallen har opbakning fra de dygtigste inden for gastrobranchen og det giver alle gæster en unik mulighed for at komme helt tæt på den gastronomiske proces.

Mikkel Ustrup, Nimb Operations Director, siger om festivalens fokus på dansk vin og mad:

- Den nye mad- og vinfestival er Tivolis største gæste-satsning denne sommer. Vi vil sammen med Landbrug & Fødevarer, og nogle af de ypperste mad-og vin leverandører slå et slag for kvalitet til priser i øjenhøjde. Med festivalen håber vi, at vi kan sætte nye standarder for gastro oplevelser i Tivoli og bliver det en succes kan festivalen forhåbentligt blive en tilbagevendende begivenhed, siger han.