Abonnementsartikel

Noteringen forbliver på 10,50 kroner, lyder det fra Danish Crown.

Ifølge Danish Crown lyder noteringen for uge 34 fortsat på 10,50 pr. kilo slagtesvin.

Markedsberetningen fra Danish Crown: Det europæiske marked for grisekød er fortsat præget af ferieperioden i Sydeuropa, hvor mange aktører i forædlingsindustrien først vil være tilbage på fuld kraft i løbet af den kommende uge.

- Markedet er rimelig stabilt. Aktiviteten i foodservice sektoren er fortsat på et lavt niveau. Restauranter og cafeer er fortsat ikke oppe i gear. Der er ingen tilskuere til sportsevents, koncerter er aflyst, og det samme gælder mange af de traditionsrige byfester i Mellemeuropa, og det kan mærkes på efterspørgslen, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er en pæn efterspørgsel på forender, bove og nakker. Afsætningen af kamme, bacon og brystflæsk er stabil, mens priserne på skinker typisk for årstiden siver lidt, fordi de store kunder i Sydeuropa har droslet ned i ferieperioden.

- Nedlukningen i Ringsted har selvfølgelig givet os nogle udfordringer salgsmæssigt, men indtil videre har vi evnet at levere stort set som planlagt til vores faste kunder, og det er helt essentielt på både kort og lidt længere sigt, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der fortsat en stabilt salg til både Kina og Japan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Slagtesituationen

Tilmeldingen til denne uge blev højere end forventet i prognosen, og det betyder, at der bliver behov for at udsætte omkring 85.000 grise til uge 34.

På trods af den manglende slagtning i Ringsted i indeværende uge, er der kørt grise til Jylland i et omfang, der gør, at udsættelserne er jævnt fordelt på kredsene.

Forventning til næste uge er, at der vil blive behov for at udsætte ca. 120.000 grise grundet en høj tilmelding, men det er behæftet med usikkerhed grundet den nuværende situation.

For søernes vedkommende udsættes der 440 søer til uge 34, og der er en stor tilmelding til næste uge. Derfor arbejdes der over mandag, og det undersøges samtidig, om der er mulighed for at slagte lørdag d. 22. Hvis det lykkes, vil der være omkring 150 søer, der skal udsættes til uge 35.

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.