Siden lørdag er der blevet arbejdet målrettet på en plan, der kan kompensere for de slagtninger, Danish Crown har mistet med nedlukningen i Ringsted, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Slagteriet var i forvejen på halv kraft, men det er alligevel over 15.000 slagtninger, der skal flyttes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er rigtig god opbakning fra medarbejderne på vores andre slagterier, så vi kan et godt stykke hen ad vejen følge med, men vi kommer ikke til at kunne forhindre en stigning i antallet af udsatte grise. På nuværende tidspunkt er der dog intet, der tyder på, at vi vil komme bagud med mere end det, der svarer til to dages slagtning, siger Søren F. Eriksen, der er CEO i Danish Crown Pork.

Planen er at slagte omkring 14.000 grise ekstra gennem overarbejde fredag og lørdag. Der vil blive slagtet både i Horsens, Blans og Sæby.

Det er også nødvendigt, for antallet af tilmeldte grise til slagtning ligger i denne uge 15.000 grise over prognosen, og de lægges dermed til antallet af udsatte grise.

En anden udfordringer er at få ind-transporten af grise til at hænge sammen, da grise fra de sjællandske ejere skal transporteres markant længere end normalt, når de skal slagtes i først og fremmest Horsens.

- Fordelen ved at slagte om lørdagen er, at vores lastbiler også får en ekstra arbejdsdag, og det er essentielt for at få det hele til at hænge sammen. Vi er glade for, at det er lykkedes at få overarbejde med så kort varsel, for på den måde slagter vi pånær 10.000 grise det samme, som var planlagt inklusive Ringsted, siger Søren F. Eriksen i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Bornholm har flere medarbejdere sagt ja til at flytte deres ferie, og det gør det muligt at pauseslagte.

Det betyder, at kapaciteten i Rønne løftes med 1500 grise om ugen. Slagteriet på Bornholm har i længere tid været bagud med slagtningerne, og derfor har det hver uge været nødvendigt at flytte enkelte læs grise til Ringsted i en periode.

- Hvis I af en eller anden grund har god plads i staldene og derfor kan være fleksible, så giv centralplanlægningen besked. Lige nu handler det om, at alle bidrager til at få vores produktion til at hænge sammen på bedst mulig vis. Det kan også være med udlevering i weekenden og på mere skæve tidspunkter end vanligt, siger Søren F. Eriksen.

Såfremt slagterierne ikke bliver ramt af større tekniske nedbrud, vil der efter overarbejde lørdag blive udsat 85.000 grise til næste uge.