Det er en af landbrugets mest vellidte og markante topchefer, der træder tilbage, når en ny direktør er fundet, meddeler Søren Christensen, formand for vestjysk, i en pressemeddelelse.

Gennem tre årtier har direktør Jens Møller Nielsen varetaget opgaven med at lede landbrugserhvervet frem mod en stadig mere effektiviseret og specialiseret fremtid i det jyske.

Først i Hjørring for en af landets største landboforeninger, siden hos vestjysk med cirka 90 ansatte.

Den afgående direktør kan se tilbage på at have fusioneret fem landboforeninger i det nordjyske, foruden landboforeninger i Ringkøbing, Skjern og Videbæk og stod i 00'erne for den store flytning og indtagelse af domicilet i Ringkøbing.

Jens Møller Nielsen er kendt for sin evne til at se muligheder. Både i tiden og i sine medarbejdere og for at turde give folk stor frihed med tilsvarende ansvar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som en af de første i erhvervet forstod Jens Møller Nielsen tidligt at udnytte tidens kommunikationsplatforme og gjorde dermed vestjysk til blandt andet en af de mest eksponerede landboforeninger i landet.

- Han fremhævede erhvervets betydning, synliggjorde vores rådgivere og brandede landbrugets succeshistorier, siger Søren Christensen, der ikke uden vemod nu forbereder sig på at sætte nye kræfter foran landbruget i Vestjylland.

Veldrevet landboforening

Landboformanden understreger, at direktør Jens Møller Nielsen overdrager en veldrevet forretning med stigende aktiviteter og øget tilgang af kunder. Ligesom han er vellidt af landmændene og medarbejdere, hvoraf utallige har 40-års jubilæer bag sig.

- Det har været et godt makkerskab. Jens har sat retningen og haft styrke og mod til at sætte pejlemærker. Hans ærlighed har vi i bestyrelsen altid sat stor pris på, siger Søren Christensen.

- Vi har jo vidst dagen vil komme, men vi har været igennem en fantastisk udvikling med en stærk direktør, der altid har matchet vores landmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nu sætter vi gang i en proces med at finde en ny direktør, der kan fortsætte arbejdet med at bevare vestjysk som en selvstændig forening, pointerer landboformanden.

En frisk pensionist

Aftalen er, at Jens Møller Nielsen bliver i stolen frem til en ny direktør, er på plads. Men med sine snart 65 år vil han gerne have indflydelse på, hvordan seniorlivet skal være, siger han.

- Jeg vil gerne pensionere mig selv, mens jeg stadig er rørig og frisk og i stand til at hygge om min familie, min kone og vores venner, siger Jens Møller Nielsen og udtrykker stor taknemmelighed for sine mange år for landbruget.

- Det har været nogle rigtig dejlige år, siger Jens Møller Nielsen, som ser frem til at hellige sig sine bestyrelsesposter i Ringkjøbing Landbobank, spillestedet Generator og ungdomshuset 'Ringkøbing Station'.

- Og så vil jeg gå og nyde det og cykle på min racer, tilføjer han.