Abonnementsartikel

Noteringen forbliver på 10,50 kroner, lyder det fra Danish Crown.

Ifølge Danish Crown lyder noteringen for uge 33 fortsat på 10,50 pr. kilo slagtesvin.

Markedsberetningen fra Danish Crown: Det europæiske marked for grisekød er lige nu præget af ferieperioden i Sydeuropa, og så spænder et stigende antal corona-tilfælde rundt om i Europa ben for fortsat fremgang i foodservice-segmentet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Markedet er fortsat præget af stabilitet, men den stigning i aktiviteten, som vi ellers har set de seneste uger, er nu fladet ud, fordi der er usikkerhed om planerne for den videre genåbning rundt omkring i Europa. Omvendt er der en stabil eksport til Kina, men kursen på dollar er faldet op mod 10 procent siden midten af maj, og det tager desværre toppen af de ellers pæne priser, som vi sælger til i Kina, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er en jævn efterspørgsel på forender, bove og nakker, mens afsætningen af kamme, bacon og brystflæsk er stabil. Priserne på skinker er derimod en smule under pres, fordi flere af de store kunder i Sydeuropa lige nu holder ferie.

- De udsving, vi ser i Europa lige nu, er faktisk helt normale for årstiden. Det, der er unormalt, er, at vi i det sene forår og i de første sommermåneder så faldende priser, hvor vi normalt ellers har stigende priser. Den tumult er markedet ved at komme sig over, men tempoet i den fortsatte genåbning i Europa kommer til at betyde meget for priserne i de kommende måneder, siger Lars Albertsen.

Slagteriet i Ringsted er indtil videre lukket ned for eksport til Kina, men det ændrer ikke på, at der en stabil afskibning til både Kina og Japan.

Slagtesituationen

Tilmeldingen til indeværende uge er ligesom de foregående uger højere end forventet, og det gør, at der bliver udsat 72.000 grise til uge 33.

Der er fortsat regionale forskelle i afhentningen, hvor Sjælland er hårdest ramt grundet udbruddet af covid-19 på slagteriet i Ringsted, men alle kredse vil være påvirket af de seneste ugers høje tilmeldinger.

Slagteriet i Ringsted kører fortsat på halv kapacitet, og der arbejdes hårdt på at absorbere konsekvenserne heraf. Der vil blive kørt en del grise til Blans og Horsens, og staldene i Horsens og Ringsted vil igen blive åbnet søndag for at maksimere den mulige køretid for vognmændene. Vi håber på alles forståelse og hjælp i situationen - eksempelvis med læsning af grise søndag.

Forventningen til næste uge er, at der vil blive behov for at udsætte omkring 79.000 grise, men det er behæftet med usikkerhed grundet den nuværende situation.

For søernes vedkommende udsættes der 600 søer til uge 33, og slagteriet i Skærbæk tager overarbejde de første fire dage i næste uge. Det øger slagtekapaciteten, og med den nuværende tilmelding udsættes der dermed 400 søer til uge 34.

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.