Abonnementsartikel

Folkebevægelsen mod madspild markerer 12 års fødselsdag med nyt landsdækkende initiativ til Danmarks udsatte.

Folkebevægelsen mod madspild, Stop Spild Af Mad, fejrer i disse dage sin 12 års fødselsdag. Selvom der har været skarpt fokus på Danmarks enorme madspild i over 12 år, er kampen mod madspild endnu ikke vundet, skriver Stop Spild Ad Mad i en pressemeddelelse.

Derfor intensiverer Stop Spild Af Mad sit arbejde og kan nu markere fødselsdagen med et kommende landsdækkende initiativ mod madspild for at hjælpe Danmarks udsatte: GratisMad.dk. Stop Spild Af Mad har netop modtaget en bevilling fra Lemvigh-Müller Fonden til gennemførelsen af projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektet GratisMad.dk bliver et effektivt initiativ mod madspild - landsdækkende men med stærk lokal forankring.

Konkret kommer GratisMad.dk til at bestå af en lettilgængelig digital platform på mobil og web, som gør det nemt for danskere i madfattigdom - fattige familier, hjemløse og andre socialt udsatte - under og efter Coronakrisen - at få nem og hurtig adgang til gratis mad. Over hele landet og på en værdig måde.

Platformen GratisMad.dk vil også kunne bruges til at flere lokale donorer af overskudsmad for eksempel supermarkeder, fødevareproducenter, grossister o.lign. let kan komme i kontakt med lokale aftagere, såsom væresteder, herberger, velgørende organisationer og andre lokale initiativer mod madspild.

Derved bliver disse forvandlet til lokale madbanker og kan hurtigere komme i direkte kontakt med velgørende organisationer. Arbejdet er allerede gået i gang, og GratisMad.dk forventes at blive lanceret snarest muligt.