- Når man skal ud og investere over en million for en bigballepresser, så er det sjældent igennem brochure eller på en udstilling købet foregår - sådan noget skal opleves i virkeligheden, fastslår Claus Fey, produktchef for Krone hos den danske importør, Brøns Group.

Sidste år kørte importøren en demo-turne i det jyske med en Krone 4X4 BigPack, som presser bigballer i målene 120x130 centimeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er under en demo-kørsel chaufføren finder ud af, hvad det vil sige, at der ikke er springbolte der springer i oppakkeren, når der måske kommer lige rigeligt med halm ind. Derfor prioriterer vi demo-turnen ganske højt - det skal opleves, hvor dejligt let og komfortabelt det kan være at køre presser, fortæller Claus Fey.

Udvidelse til Sydhavsøerne

I det jyske bliver demo-turnen i høsten 2020 udført med en Krone HDP II BigPack, som er en bigballepresser med ballemålene 120x90 centimeter.

- Det er en ekstra kraftig presser, som eksempelvis er udstyret med otte bindeapparter for at være sikker på, at ballerne holder, når vi presser op til 700 kg i hver balle, under de rette forhold, påpeger Claus Fey.

Men i høsten 2020 køres der med to presser fra den danske importør. Den anden bigballepresser bliver en BigPack 4x4 med Krones ballesamlevogn, og den skal bruge høsten på Sydhavsøerne og primært Lolland, Falster og det sydlige Sjælland.

- Vi vælger her at kører med en bigballe-presser med de traditionelle ballemål 120x130 centimeter, da det er denne størrelse, halmværkerne efterspørger på disse kanter, fortæller Anders Brandi Simonsen, produktspecialist inden for Krone-produkterne hos den danske importør, og samtidigt demo-chauffør på bigballepresseren øst for Storebælt i høsten 2020.

rich-media-3
Anders Brandi Simonsen er ved at lægge sidste hånd på klargøringen af demo-presseren, inden turen går fra det jyske til det sydøst-danske. Foto: Morten Damsgaard.