Abonnementsartikel

Case IH har haft forhandlernes montører på kursus i al det nyeste på Axial-Flow mejetærskerne

50 Case IH-montører har i fire dage i december og januar været på kursus på Erhvervsskolerne i Års for at blive opdateret om alt det nyeste på Case IH Axial-Flow mejetærskerne.

- En topmoderne mejetærsker er så avanceret, at den i princippet selv kan høste en mark – uden en pilot. Det eneste, den ikke kan klare selv, er at tømme afgrøden af, siger Jens Nielsen, faglærer på Erhvervsskolerne Aars.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han har undervist i det nye på 20-serien, der afløser 10-serien og givet et grundkursus i den nye 88-serie, der bliver solgt til høsten i år.

Jens Nielsen erkender dog, at ingen kan vide alt om de avancerede maskiner, men hvis montørerne ikke kan løse et problem med paratviden, mener han, at de skal vide, hvor de kan slå tingene op.

- I dag er der avancerede elektroniske og hydrauliske kredsløb på en mejetærsker. Og den software, som styrer funktionerne, ændres fra år til år eller måske endda oftere, fortsætter Jens Nielsen.

Det stiller store krav til montørernes viden på en række felter.

- Ud over at vide noget om det mekaniske, det elektroniske og det hydrauliske skal de også kunne engelsk på et rimeligt niveau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For det er ikke altid, at de nye ting er beskrevet på dansk, lige når de bliver indført, siger Jens Nielsen.

Han forklarer, at sammen med sprogkundskaberne er den bærbare pc et af de vigtigste redskaber, en moderne montør har.

- Blandt andet bruges den bærbare pc også til at få forslag til at løse de problemer, der kan være på mejetærskerne. Dermed bliver nemmere og hurtigere at få maskinen i gang igen, forklarer han.

Ud over de regelmæssige kurser på Erhvervsskolerne Aars får montørerne også webkurser i elektronik og hydraulik for at holde deres kompetencer på toppen.

Og Jens Nielsen får som faglærer mindst et årligt kursus på CNHs mejetærskerfabrik – og bliver løbende opdateret med den nyeste viden.