Abonnementsartikel

Nu er det muligt at forlænge udenlandske landbrugspraktikanters opholdsperiode med yderligere tre måneder. Det glæder HR konsulent Frida Søllingvraa i SLF, som dog ikke ser udfordringerne helt løst.

Coronakrisen gør det svært at få nye udenlandske landbrugspraktikanter til Danmark. Derfor valgte udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye tidligere i foråret at lave en ordning med forlængelse af praktikanternes ophold med tre måneder.

Denne ordning er nu blevet forlænget endnu en gang, da 3F, GLS-A og Landbrug & Fødevarer har gjort ministeren opmærksom på, at der stadig er udfordringer med at få udenlandske praktikanter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Coronakrisen har ikke gjort problemet med udenlandsk arbejdskraft i landbruget mindre. I de fleste situationer har det været umuligt at få nye medarbejdere til landet. Derfor er det glædeligt, at landbrugspraktikanterne nu kan blive forlænget yderligere, siger HR konsulent Frida Søllingvraa, som samtidig erkender, at udfordringen så efterfølgende bliver at skaffe nye medarbejdere, når de tre måneder er gået.

Man kan maksimalt være praktikant i 18 måneder i alt i Danmark.

Der skal laves en ny ansøgning, hvis man ønsker at forlænge.