DeLaval Evanza malkesæt er det første sæt i verden, der anvender en kassette i stedet for traditionel udformet pattegummi, der giver højere ydeevne.

Malkesættet indeholder en nydesignet malkecentral med en re-designet TopFlow teknologi og en nem baronet kobling mellem central og hylster, skriver DeLaval i en pressemeddelelse.
Evanza malkesæt og evanza pattegummikassette giver fordele til mælkeproducenten og ikke mindst køerne med tydelige forbedringer af ydeevne, dyrevelfærd, service, ergonomi og holdbarhed.

På pilotgårde er der med Evanza set et øget mælkeflow på op til 9,3 procent, en bedre påsætning, reduceret malketid med op til 30 minutter pr. malkning og et minimeret tidsforbrug på syv procent. Derudover er pattesundheden løbende blevet bedre, og servicetiden er reduceret med op til 50 procent. Levetiden på
pattegummikassetten er forlænget fra de normale 2.500 malkninger til 5.000 malkninger og kan skiftes på under et minut, skriver DeLaval.

- Vi har siden december 2019 haft to pilotgårde i Danmark. Hos begge mælkeproducenter kan vi konstatere, at antallet af slip er faldet væsentligt, malketiden er reduceret markant - helt op til 30-40 sekunder pr. ko, og mælkeflowet indenfor de første to minutter er øget. Desuden påpeger de, at malkesættet har en god ergonomi, det er let og ligger godt i hånden, skriver DeLaval.