Abonnementsartikel

Forskere har fundet en ny type virus blandt slagterimedarbejdere i Kina.

Ifølge kinesiske forskere fra Nottingham University i Storbritannien har en ny type virus potentiale til at blive en ny pandemi, skriver tv2.dk. Virussen er fundet i grise og har allerede spredt sig til flere mennesker - blandt andet på et slagteri i Kina.

Tv2.dk skriver, at virussen har alle kendetegnene for en virus, der kan spredes blandt mennesker. Den nye virus har navnet G4 EA H1N1, og den ligner svineinfluenzaen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kin-Chow Chang, en af forskerne, fortæller, at virussen ikke er et problem endnu, men det må ikke blive ignoreret.

Og det er Søren Riis Paludan enig i. Han er professor på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet:

- Jeg er stor tilhænger af ikke at skræmme nogen. Men det er en god reminder om, at selvom vi på et tidspunkt måske har elimineret corona, kan noget lignende ske meget hurtigt igen, siger Søren Riis Paludan til tv2.dk.

Den danske forsker er ikke klar over, om influenzaen er kommet frem nu, fordi man kigger mere grundet coronapandemien, eller om sygdommen er "nået næste niveau".

- Men det beskriver meget godt, hvad der sker hele tiden, når det drejer sig om virus, og mennesker og dyr er så tætte. Det er bare meget sjældent, at det bryder igennem og bliver mere alvorligt, siger han til tv2.dk.