En ny sæson af Frejs Fødevarefrekvens er på gaden.

Tænketanken Frej har netop offentliggjort det første afsnit ud af fem nye i podcastserien Frejs Fødevarefrekvens. Afsnittet handler om blandt andet glimmerbøsser og snyltehvepse og hvordan nye teknologier kan hjælpe med at holde styr på de små skadedyr og måske give os et skarpere blik på udviklingen i biodiversitet blandt insekter.

Afsnittet berører også kunstig intelligens, insekter og LED-lys, som den danske startup-virksomhed Faunaphotonics arbejder med.

Den kommende sæson byder i øvrigt på følgende:

Afsnit 2: Og sådan blev dansk landbrug til - udgivelse 5. juli.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Afsnit 3: Landbrugets økonomi 1 - En landmand fortæller - udgivelse 12. juli.

Afsnit 4: Landbrugets økonomi 2 - En økonom fortæller - udgivelse 19. juli.

Afsnit 5: Landbrugets lækage - udgivelse 26. juli.

Man kan lytte til både nye og gamle afsnit her.

Frivilligt arbejde

Tænketanken Frej skriver om sig selv, at den drives som en non-profit-organisation baseret på frivillige kræfter. Det hører til organisationens mission at fremme dialogen, forståelsen og den gensidige respekt mellem blandt andre borgere, landmænd, forbrugere, virksomheder, myndigheder og forskere.

Frej har en fem-mands bestyrelse og bag denne står et "Advisory Board" med 19 medlemmer. Blandt andre landmand og borgmester Henrik Høegh, forstander for Dalum Landbrugsskole Jens Munk Kruse, landmand Kasper Mejnertsen, landmand Knud Knudsen, landmand Søren Wulf og udviklingschef i L&F Jakob Lave og professor i afgrødesundhed Per Kudsk.

Dertil kommer repræsentanter for eksempelvis DN, Coop, Økologisk Råd og Danish Crown.