Ifølge Danish Crown tager noteringen et fald på -30 øre. Derfor ender den på 10,80 kroner pr. kilo slagtesvin.

Markedsberetning fra Danish Crown: Corona-nedlukningen af Europas største slagteri i Tyskland har skabt prismæssig tumult på det europæiske marked for grisekød. Det er et markant højere udbud af delstykker med ben, der presser priserne ned.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nedlukningen af Tysklands største slagteri har smadret et helt centralt tandhjul i den Europæiske forsyningskæde. Ikke på grund af de manglende slagtninger, men fordi den lukkede fabrik også står for udbeningen af delstykker fra flere andre slagterier i blandt andet Danmark. De delstykker skal nu afsættes i Europa, og det udnytter de virksomheder, der køber delstykker med ben for at udbene dem og sælge dem videre eller forarbejde kødet til pålæg og pølser, til at presse priserne ned, fortæller Lars Albertsen.

De manglende slagtninger i Tyskland betyder samtidig, at der lige nu sker en ophobning af grise. I stedet for at gå ind i en sommer med et lavt udbud af grise i Europa, så har markedet nu indstillet sig på, at der vil være et jævnt eller måske endda et stort udbud af grisekød de kommende måneder.

- Det er noget af det mest mærkelige, jeg har oplevet i de over 30 år, jeg har været i branchen. Når det overhovedet kan udvikle sig, som det gør, så er det forbi forbruget er endnu ikke op i gear på tværs af Europa efter de omfattende nedlukninger. Havde vi haft et normalt marked, så havde det set helt anderledes ud, siger Lars Albertsen.

Lige nu er der også et relativt stort udbud af delstykker i Asien. De amerikanske slagterier slagter på højtryk for at indhente det, som de tabte under de store corona-nedlukninger i april og maj.

- I øjeblikket sælger amerikanerne lige så hurtigt, som de slagter, og det sker til meget aggressive priser i særligt Kina. Derfor er det kinesiske marked ikke specielt attraktivt lige nu og kun i meget begrænset omfang et alternativ til at sælge i Europa, siger Lars Albertsen.