Abonnementsartikel

Noteringen lyder også for uge 26 på 11,10 pr. kilo slagtesvin.

Ifølge Danish Crown er noteringen uændret og bliver derfor på 11,10 kroner pr. kilo slagtesvin.

Markedsberetningen fra Danish Crown: Nedlukningen af Europas største slagtere i Tyskland efter et omfattende udbrud af corona blandt medarbejderne skaber fornyet turbulens i det europæiske marked for fersk grisekød.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er stor forvirring i markedet lige nu, fordi ingen rigtigt har et overblik over, hvor meget der vil blive slagtet i Tyskland i næste uge. Meget tyder på, at der vil være en god efterspørgsel på udbenede varer i Europa, mens markedet for delstykker kan komme under pres, hvis en række tyske slagterier vælger at slagte mere og sælge grisene til udbening andre steder, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Der er et stabilt marked for skinker, kamme, bove og brystflæsk. Udbuddet af hele forender er stort og det kan komme til at presse priserne. Endelig er markedet for nakker meget volatilt og følger i høj grad vejrudsigterne, hvor sol og grillvejr er lig med større efterspørgsel.

- Der kan blive vendt op og ned på meget i de kommende dage. Grundlæggende bør et lavere udbud ikke være skidt for priserne, men vi mangler fortsat at se et skifte i aktiviteten i Europa. Salget til caféer og restauranter er fortsat i et meget lavt gear i en stor del af Europa, så derfor er det langt fra sikkert, at det er nu vi ser et skift i stemningen i markedet, siger Lars Albertsen.

Til landene uden for Europa er der fortsat et godt salg til Japan, men kineserne for nuværende er tilbageholdende.