Abonnementsartikel

I en sommer, hvor der ikke findes dyrskuer, har seks maskinforretninger samt maskinproducenter gået sammen om et udstillerkoncept, som finder sted i uge 27: Agromesse Mors.

Seks aktør inden for maskinbranchen inviterer til Limfjordsøen Mors i uge 27, til en rundtur hos de enkelte maskinforretninger og producenter, som en slags erstatning for årets aflysninger af Dyrskuer.

Det drejer sig om Ploveksperten, He-Va, Vinderup Maskiner, Semler Agro, Ingemann Larsen og CN Agro. Alle seks maskinforretninger og producenter har hjemme på Mors, og man håber, at store dele af landet har lyst til at bruge en hel dag på Mors, hvor de enkelte virksomheder åbner dørene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er naturligvis forskel på vores behov for dyrskuer, men for mit vedkommende, er der ingen tvivl om, at jeg kommer til at savne dem, og den kundekontakt det giver, fortæller Jens Iversen, indehaver af Ploveksperten og Farm Implements, som importer og sælger Ovlac-plove i Danmark.

- Vi støtter gerne op omkring dette koncept, og det her er jo en unik mulighed for at afprøve, om dette måske kan noget i fremtiden, fortæller Heine Christiansen, direktør hos HeVa.

Konceptet går i alt sin enkelthed ud på, at de seks virksomheder i løbet af uge 27 arrangerer en stor udendørs udstilling af maskiner på de enkelte adresser, hvor der kan spares dæk, stål og snakkes faglighed. Alle virksomheder er placeret på den sydlige del af Mors, så der vil ikke være langt i bilen mellem de forskellige adresser.

- Konceptet tilgodeser Corona, da det først og fremmest er udendørs, og dernæst på seks forskellige adresser, så de besøgende spredes så meget som muligt, og vi dermed kan holde os under forsamlingsforbuddet, fortæller Aksel Pedersen, sælger hos Vinderup Maskiners Nykøbing Mors afdeling.

rich-media-2
I bedste Corona-ånd foregår Agromesse Mors på de forskellige virksomheders adresser. Her ses Vinerup Maskiners nye bygninger lige uden for Nykøbing Mors.

Målrettet de professionelle

Mens de danske dyrskuer i nogen grad er en stor platform for at byen kan møde landet, inkluderet en forholdsvis stor mængde besøgende, som dermed ikke er professionelle landmænd, så er Agromesse Mors først og fremmest et koncept, som skal ramme de professionelle landmænd:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Arrangementet løber fra tirsdag den 30. juni til fredag den 3. juli. Alle dage fra klokken 9 til 16, og på den måde henvender vi os først og fremmest til den professionelle landmand, påpeger Heine Christiansen, som fortæller, at man vil vise hele He-Vas produktprogram på pladsen ved fabrikken i Nykøbing.

He-Vas fabrik i Nykøbing er næsten naboer til CN Agros fabrik, så her er synergieffekten ganske stor i konceptet.

- Fredag aften er der åbent helt til klokken 21, for dem, som måske ikke helt kan nå det i de øvrige hverdage inden klokken 16, fortæller Søren Jakobsen fra Ingemann Larsen.

Flere nyheder

Hos He-Va er der Danmarks premiere på en helt ny maskine under Agromesse Mors:

- Vi viser Stealth-konceptet på en hel maskine for første gang, fortæller Henrik Tuxen, salgskonsulent hos He-Va. Hos Ploveksperten viser man blandt andet Ovlac skrældploven med påbygget såmaskine, mens Ingemann Larsen er klar med de gule JCB-maskiner til Agromesse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-5
Et helt nyt maskinkoncept vises fra He-Vas side til Agromesse Mors.

- Hos Semler Agro har vi vores danske Väderstad-center på Mors, så det er blandt andet ét af fokus områderne her, fortæller Lean Andersen fra Semler Agros afdeling på Mors.

Hos CN Agro og Vinderup Maskiner lover man også rigeligt at kigge på i løbet af ugens løb.