Abonnementsartikel

Coronakrisen er ingen hindring. Bygholm holder farmercamp i sommerferien, så børn og unge kan dyrke fællesskabet og fælles interesser.

Sommerferien står for døren. Men hvad skal der ske, når corona-krisen har spændt ben for mange af sommerens ferieplaner? Det har Bygholm et bud på. Her har man nemlig lagt sig i selen for at kunne gennemføre farmercamp for unge i alderen 12-17 år under de særlige vilkår, corona-krisen har bragt med sig, skriver Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter i en pressemeddelelse.

I maj måtte Bygholm Landbrugsskole ellers melde udsolgt til årets farmercamp. Det resulterede i mange skuffede unge, der måtte nøjes med en plads på venteliste. Men med et hævet forsamlingsforbud, har skolen valgt at åbne op for flere pladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan se, at vi godt kan rumme lidt flere deltagere, end vi først turde håbe på, siger underviser og farmercamp-tovholder, Jens Thaysen. Han er glad for, at flere unge kan få muligheden for en fed farmer-oplevelse. Især i en corona-tid, hvor mange higer efter fællesskab og anderledes sommeroplevelser.

Sikre hits og nye tanker

At maskiner, dyr og natur er hot blandt unge, har Bygholm erfaret fra tidligere års farmercamps, hvor der har været rift om pladserne.

Fire dage med fællesskab, fælles interesser og spændende aktiviteter giver en fantastisk grobund for nye venskaber, og det appellerer til både piger og drenge. Derfor kommer mange også igen år efter år. Og campen tiltrækker unge fra hele landet, skriver Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter i pressemeddelelsen.

Programmet for årets camp er ved at blive fintunet. Der kommer både nye ting til og aktiviteter, der tidligere har vist sig at være så stores succeser, at de nærmest kræver at blive gentaget.

- Alt med traktorer og teknik er de helt store hits hos de fleste deltagere, men arbejdet med dyr og aktiviteter i stalden er også meget populært, fortæller Jens Thaysen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For Jens Thaysen og resten af teamet bag farmercampen er det vigtigt at finde en god balance mellem fordybelse, alsidige aktiviteter, sport og undervisning, så deltagerne både får sjove oplevelser og ny viden med hjem.