Vejen til de kinesiske middagsborde så ud til at ligge åben for Danish Crown, da der for halvandet år siden blev underskrevet en aftale med WinChain om at aftage hele produktionen fra den nyopførte forædlingsfabrik i Pinghu udenfor Shanghai, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Virkeligheden har desværre vist sig at være en anden. WinChain har ikke aftaget de aftalte mængder, så efter et længere forløb er der opnået enighed om at afbryde samarbejdet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- WinChain er udfordret økonomisk, så selv om vi havde en klokkeklar kontrakt, gav det ikke mening at fortsætte samarbejdet. I stedet har vi sat turbo på opbygningen af en salgsorganisation i Shanghai, og der er heldigvis stor interesse for at samarbejde med os, fortæller Søren Tinggaard, der er direktør for retail og foodservice i Kina.

Danish Crowns fabrik i Shanghai ligger under 100 kilometer fra centrum af Shanghai. Den er på 17.000 kvadratmeter og bygget til årligt at kunne producere op til 14.000 tons ferske og forædlede produkter.

Indtil nu har der næsten udelukkende været fokus på at producere til detailhandlen og de 80 millioner forbrugere i og omkring Shanghai, men som et led i en ny salgsstrategi vil der nu blive arbejdet målrettet på salg til foodservice-segmentet.

- Der er stor vækst i salget til alt fra hoteller, restauranter og fastfood-branchen. De efterspørger i høj grad produkter og råvarer, som vi kender dem i Europa, så der ser vi en mulighed for at skabe os en position. Samtidig er det ikke nødvendigvis de samme produkter, som supermarkederne gerne vil have på hylderne, så det indebærer også en mulighed for at udnytte kapaciteten på fabrikken bedre, siger Søren Tinggaard.

Søren Tinggaard er selv flyttet til Shanghai for at være helt tæt på både kunderne og produktionen. Samtidig er Jesper Colding, der i en årrække har arbejdet i Kina og Asien, hentet ind som formand for bestyrelsen i Danish Crowns kinesiske selskab, skriver Danish Crown i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På kort sigt arbejder Søren Tinggaard og hans team på at få aftaler på plads, der kan sikre en produktion på niveau med minimum, der var skrevet ind i aftalen med WinChain. Fabrikken kan dog producere væsentligt mere, så der ligger også et kæmpe potentiale i at få positioneret Danish Crown som premium brand i Kina.

- Det er ikke unormalt med bump på vejen, som det vi oplever nu, når man går ind på et nyt marked. Nu handler det om målrettet markedsføring, leveringssikkerhed og en konstant høj kvalitet, så vi kan få skabt en stærk kundeportefølje, siger Søren Tinggaard.

Fabrikken i Pinghu forarbejder og pakker udelukkende dansk grisekød.