Abonnementsartikel

Langt hovedparten af de økologiske landmænd har styr på reglerne, når øko-kontrollen banker på.

I 2018 udførte Landbrugsstyrelsen 4.044 kontroller af økologiske landbrug rundt om i landet. Langt hovedparten af de økologiske landmænd har styr på reglerne, når kontrollørerne fra Landbrugsstyrelsen banker på, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Men der er fortsat en lille stigning i overtrædelser. Det viser nye tal fra Landbrugsstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores kontrol i 2018 viser, at langt de fleste økologiske landmænd har rigtig godt styr på reglerne. De overtrædelser, vi finder, drejer sig ofte om, at den årlige indberetning enten mangler eller er mangelfuld, siger teamleder i Landbrugsstyrelsen Inger Løn.

De overtrædelser, der oftest ses hos de økologiske landmænd, drejer sig om problemer med landmandens regnskaber og mangelfuld dokumentation for den økologiske produktion.

I cirka 70 procent af de kontrolsager, hvor der blev konstateret en overtrædelse, fik økologen en indskærpelse, den mildeste sanktion, som gives ved mindre alvorlige fejl.

Landbrugsstyrelsen vil nu gå i dialog med erhvervet om, hvordan overtrædelseskurven kan knækkes samt bruge disse nye oplysninger til at målrette information til økologerne om, hvordan overtrædelserne kan undgås.