Abonnementsartikel

Ifølge Danish Crown falder noteringen igen. Denne gang med 30 øre pr. kilo slagtesvin.

Ifølge Danish Crown tager noteringen endnu et dyk med 30 øre. Noteringen ender derfor på 11,40 kroner pr. kilo slagtesvin.

Markedsberetningen fra Danish Crown:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det globale marked for grisekød er fortsat præget af coronakrisen.

Forbruget af kød er faldet i mange lande, fordi hoteller og restauranter har været lukket, og det har sendt enorme mængder af kød til særligt Kina de seneste måneder.

- Priserne i Kina er faldet markant siden påske, efterhånden som der kommer kød på markedet efter deres coronakrise, og derfor er det kinesiske marked på den korte bane ikke lige så interessant som tidligere i år. Lige nu har vi derfor mere fokus på andre markeder, hvor priserne for nuværende er bedre, men salget til Kina vil komme tilbage, og når det gør, så kan det meget vel være med stor kraft, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Markedet i Europa er i klar bedring. Genåbningen i blandt andet Tyskland og Østrig har løftet aktivitetsniveauet, men der er stadig et rigeligt udbud af kød på tværs af Europa.

- Det ser meget bedre ud i Tyskland nu end for et par uger siden, hvor forbruget er løftet af godt vejr, og der er god afsætning af produkter til grillen. For vores vedkommende mangler vi fortsat at se en bedring på vores store markeder som Storbritannien og Italien, men vi holder snuden i sporet og jagter de muligheder, der er i markedet, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er det i øjeblikket særligt Japan, der trækker mest.