Abonnementsartikel

Iværksættervirksomheden MSR Opti Weeder er i fuld gang med at udvikle en effektiv løsning til vækststop i kartofler. 

Iværksættervirksomheden MSR Opti Weeder ApS har fået investorer og ny kapital og er i fuld gang med at færdigudvikle den såkaldte "Crown Crusher" - en miljøvenlig og effektiv løsning til delvis erstatning af nedvisningsmidlet Reglone, skriver Fasterholt Maskinfabrik i en pressemeddelelse.

Pr. 1. maj 2020 har virksomheden, som er ejet af Michael Stolberg-Rohr fra Thy, fået to nye medejere. Den ene er direktør og medejer af Fasterholt Maskinfabrik, Peter Flø Pedersen, som også er tiltrådt som ny bestyrelsesformand i MSR Opti Weeder ApS. Peter Flø Pedersen bringer erfaring og vigtig viden om maskinproduktion og internationalt salg med sig.D

Artiklen fortsætter efter annoncen

en anden investor er kartoffelproducent Henning Thybo fra Arnborg, som allerede på prototype-stadiet kunne se et potentiale i MSR maskinerne. Henning Thybo er tillige bestyrelsesmedlem i KMC, Brande.

Michael Stolberg-Rohr er idémand og udvikler af den patentbeskyttede "Opti Weeder", som pt. sælges i Danmark. Den mekaniske renser er både præcis, hurtig og renser effektivt. skriver Fasterholt Maskinfabrik.

Konventionelle avlere er glade for renseren, blandt andet fordi den sparer dyr kemi, den kan rense før fremspiring, den klarer også vanskelig ukrudt, og den har en stor kapacitet. Derudover yder den umiddelbar værdi til økologiske kartoffelavlere med effektiv rensning uden brug af kemi.

I 2019 begyndte Michael Stolberg-Rohr på videreudviklingen af "Opti Weeder" således, at den ved tilkøb af et ekstra modul også kan anvendes til vækststop i kartofler. Princippet er, at vækstpunktet i kartoffelplanten (lige under overfladen) knuses, hvorved genvækst effektivt forhindres.

Derudover kræver den alene en enkelt overkørsel, og foreløbige beregninger fra testkørsel i 2019, blandt andet foretaget af Sagro og AKV Langholt, viser, at "Crown Crusher" koster det halve pr. ha sammenlignet med anvendelsen af kemi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indenfor kartoffelbranchen leder man intensivt efter et alternativ til Reglone, som nu er forbudt i hele EU.

MSR Opti Weeder ApS har da også allerede haft seriøs interesse for maskinen fra udlandet.

Crown Crusher er nu under færdigudvikling i tæt samarbejde med Phidan Engineering ApS, og de første maskiner er solgt. Blandt andet har KMC og AKV Langholt købt en maskine, der skal anvendes til testkørsel i august-september måned.

- Den færdigudviklede Crown Crusher kommer til at præstere bedre end den prototype vi kørte med i 2019, og derfor er jeg sikker på, at den i mange tilfælde vil være en effektiv løsning for kartoffelavleren, siger Michael Stolberg-Rohr, som har stor fokus på maskinløsninger, der både gavner miljøet og landmandens bundlinje.

Michael Stolberg-Rohr har med den nye ejerstruktur og kapitaltilførslen nået en meget stor milepæl i et udviklingsprojekt, som han har satset alt på i de seneste år. Michael Stolberg-Rohr
fortsætter som udviklingschef i virksomheden og som administrerende direktør er ansat Mette Hyldgaard Roussis, der igennem flere år har varetaget forretningsudviklingen i virksomheden, skriver Fasterholt Maskinfabrik i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ved, at agro-markedet efterspørger løsninger, der er både grønne og effektive, og vi glæder os til at bygge forretningen op såvel i Danmark som i udlandet, siger Mette Hyldgaard Roussis.