Abonnementsartikel

Coronakrisen har besværliggjort salget af minkskind, og minkavlerne ser derfor meget frem til at modtage hjælp fra statens corona-pakker. Agri Nords konsulenter er i fuld med gang med ansøgningerne.

På Kopenhagen Furs seneste auktion i København gik salget trægt, og langt fra alle udbudte skind blev solgt. For første gang blev auktionen afviklet online, altså uden de normale opkøbere i salen, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse.

- Køberne af minkskind plejer at have skindene i hænderne for at mærke og vurdere kvaliteten. Kan de ikke det, er de tilbageholdne for at købe og betale for den gode kvalitet, siger virksomhedsrådgiver Jørgen Cæsar Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets første auktion var ellers planlagt i februar måned, men den blev aflyst på grund af corona. Det er således den anden, fysiske auktion, der er aflyst på grund af coronavirussen.

- Minkavlere har oplevet en lang likviditetstørke. Sidst der for alvor blev solgt skind var i september 2019, siger Jørgen Cæsar Jensen.

Hjælpepakker opvejer likviditetstørke

Han og kollegaerne er i fuld gang med at søge de statslige Corona-hjælpepakker til 35 ramte minkavlere. Det drejer sig om hjælpepakkerne vedrørende omsætningsnedgang og tilskud til faste udgifter.

- Hjælpepakkerne kan hjælpe på likviditetsmanglen. Vi hører om andre erhverv, der mangler penge efter en måneds manglende omsætning. Her der drejer det sig om over et halvt år uden indtjening udefra. Avlerne er nødt til at få nogle penge i kassen for at betale foder til dyrene, dyrlæge, energi, renter, husleje og andre faste omkostninger, siger Jørgen Cæsar Jensen.

En hjælp, der kan være med til, at avlerne kan fortsætte driften og fastholde arbejdspladser, skriver Agri Nord i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Branchen er i forvejen ramt

Minkavlerne var i forvejen hårdt ramt af faldende priser, og nu har coronakrisen føjet yderligere spot til skade.

Ikke kun fordi det er umuligt at afvikle de nødvendige fysiske auktioner, men også fordi for-bruget er faldet som følge af den afmatning og forsigtighed, der er sket i samfundet i forbin-delse med corona-virussen.

- På grund af Corona-krisen er der ingen, der rigtigt investerer i andet end fødevarer, og der er slet ikke noget forbrug af luksusting såsom minkskind, siger virksomhedsrådgiver i Agri Nord, Jørgen Cæsar Jensen.