I Vejrup har Semler Agros Used Equipment Center snart to års jubilæum med at hjælpe både danske og internationale landmænd med at købe og sælge brugte landbrugsmaskiner, skriver Semler Agro i en pressemeddelelse.

Ved indgangen til 2020 fik centeret ny salgschef. Valget faldt på den kun 35-årige Rasmus Thing. Trods sin unge alder kommer Rasmus med mere end 10 års international ledererfaring fra maskinforretninger i rygsækken, ligesom landmandsblodet løber i årene på ham.

- Jeg er født og opvokset på et landbrug. Et eller andet sted har det altid ligget i kortene, at det er her, jeg hører hjemme, siger Rasmus Thing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oprindeligt var Rasmus Thing ellers uddannet revisor, men afsavnet til landbruget og maskinforretningen blev for stort, som han forklarer i pressemeddelelsen fra Semler Agro.

- Jeg tager dog rigtig meget med fra revisorfaget. Særligt talforståelsen hjælper mig i det daglige arbejde med køb og salg af landbrugsmaskinerne. Målet for os er at hjælpe både køber og sælger med at få den helt rigtige aftale, hvor køber gør sig en god investering, der passer til behovet, samtidig med sælger får den rigtige pris, siger Rasmus Thing.

Én af ophavsmændene

Rasmus Thing er dog langt fra et nyt ansigt i Semler Agro. Efter han i 2017 solgte sit iværksætterprojekt, der formidlede reservedele i maskinbranchen, trådte han ind i Semler-familien som forretningsudvikler på, hvad der senere blev til Used Equipment Center.

- Dengang var jeg med til at etablere strategien for, hvad vi ville med brugtsalg i Semler Agro, og det er den strategi, Used Equipment Center er født ud af. Vi mærkede en stor efterspørgsel på nyere og lettere brugte maskiner. Idéen med Used Equipment Center var at give landmanden ét samlet udstillingsvindue med et bredt udvalg af maskiner. Jo flere maskiner, vi fremviser, jo større er chancen for, at landmanden finder den rigtige løsning, siger Rasmus Thing, der fortæller om en positiv udvikling gennem de første to år, og fortsætter:

- Vi er gået hen og blevet Danmarks største forhandler af brugte landsbrugsmaskiner. Indtil videre har det været tydeligt at mærke, hvordan centraliseringen har resulteret i en væsentlig reduktion af liggetiden på vores maskiner. Det har samtidig også betydet, at vores eksport er steget markant, hvilket har været en vigtig del af Used Equipment Centers strategi - at holde et international udsyn. Jo flere mulige kunder, jo kortere liggetid, hvilket i sidste ende giver landmændene en bedre pris for deres brugte maskiner, siger den nye salgschef.