Abonnementsartikel

Landmand Bo Ritterbusch mener, at landets ledelse har glemt landbruget, der knokler i denne tid. 

Mens store dele af det øvrige samfund har været lukket ned, har landets fødevaresektor knoklet for, at der i det mindste var madvarer at finde på supermarkedernes hylder.

Anerkendelsen fra landets ledelse udebliver dog.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi lever nok med, at statsministeren konsekvent undlader at rose os landmænd, hver gang hun på pressemøder ellers uddeler tak til nær og fjern.

Hvad værre er: Mens vi pligtskyldigt er gået på arbejde fra tidlig morgen til sen aften for at producere fødevarer under krisen, har et smalt flertal i Folketinget tromlet et dyrkningsforbud igennem på såkaldte kulturenge. En ekspropriationsmæssig magtdemonstration overfor landbruget - der ikke engang gavner hverken natur eller biodiversitet! Havde det ikke været et pænt træk og i tråd med de fine ord om samfundssind, om der i stedet var lavet en landbrugsvenlig aftale med et både bredt og holdbart flertal?

Samtidig er det kommet frem, at dansk landbrug stort set er kommet i mål med de ellers forhadte ekstra efterafgrøder, som regeringen forlangte - trods kort varsel og en tydeligvis ikke eksisterende faglighed.

Landbrugserhvervet har virkelig på flere fronter strakt sig langt i en svær tid. Hvor og hvad er takken fra regeringen?

Må jeg citere majestæten: Det synes jeg ikke, man kan være bekendt.