Abonnementsartikel

I den første af i alt 55 sager står en fynsk landmand nu tiltalt for forsøg på svindel med EU-midler.

Landbrugsstyrelsen har siden marts sidste år anmeldt i alt 55 sager om EU-støtte til politiet. Fælles for sagerne er, at de rejser mistanke om forsøg på svindel med støttepenge fra EU til for eksempel modernisering af stalde.

Sagen er nu kommet så vidt, at der er blevet rejst den første tiltale. Den er rettet mod en fynsk landmand, som nu risikerer op til halvandet års fængsel, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sagen begyndte at rulle i marts 2019, da Landbrugsstyrelsen anmeldte 17 sager til politiet. Sagerne drejer sig om ansøgning om EU-midler til moderniseringer.

Når man skal igang med for eksempel et moderniserings-projekt, skal opgaven i EU-udbud. Det betyder, at mindst to firmaer skal have lov at byde på opgaven. 

Anmeldte 17 sager

Samtidig kan man ansøge om at modtage støttepenge fra EU til projektet. Denne ansøgning går via Landbrugsstyrelsen, og her fik man øje på 17 sager, hvor ansøgerne havde oplyst at have modtaget tilbud fra firmaer, men hvor ingen af disse firmaer eksisterer. 

Landbrugsstyrelsen kunne ikke finde disse firmaer i CVR-registret.

I september anmeldte Landbrugstyrelsen 38 lignende sager til politiet, så det samlede antal sager nu er oppe på 55. Ingen af sagerne er dog nået så langt, at ansøgerne har fået udbetalt støtte.

Artiklen fortsætter efter annoncen