Abonnementsartikel

Russiske IKAR sænker forventningen til den Russiske hvedeeksport til 35,5 millioner tons.

Dagens afgrødekommentar fra Jyske Markets: Russiske IKAR sænker forventningen til den Russiske hvedeeksport for sæsonen 2020/21 til 35,5 millioner tons. Tidligere forventede man en eksport for kommende sæson på 37 millioner tons. Det nye estimat er stadig højere end forventningen til indeværende sæson, som for nuværende ligger på 34,5 millioner tons.

Det forventede fald i eksporten må tilskrives dels forventningen om en faldende produktion på grund af vejrmarkedernes potentielt negative indflydelse på produktionen, og dels regeringens strategi om at kunne holde hånden over de indenlandske priser og sikre en god forsyning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

IKAR var i samme omgang ude med en melding om, at hvedekonditionerne kan blive yderligere forringede hvis den efterhånden tiltrængte regn udebliver. Dog tyder vejrudsigterne på, at der godt kunne være regn på vej til regionen i starten af næste uge.

Den amerikanske hvede steg i modsætning til de fleste andre afgrøder i gårsdagens handel, hvilket i høj grad må tilskrives opdateringen fra NASS sent mandag aften på de Amerikanske hvedekonditioner. Her har udpræget frost været den primære årsag til, at man sænker andelen af hvede som klassificeres good/excellent med tre procentpoint til 54%.

Olien tog endnu en tur i rutsjebanen i går, hvor det igen var den
Amerikanske WTI olie som var ude på den helt store tur. Dagen
startede ud med yderligere fald, og da det så allerværst ud var den
aktive kontrakt nede med over 20%. Det store fald skyldes yderligere
re-balanceringer i blandt andet store fonde og indeks, som har lukket deres positioner i juni kontrakten og rullet dem længere ud på terminskurven.

Det er igen frygten for at skulle ud og tage store tab i forbindelse med udløbet af kontrakten, når vi når hen omkring udløb d. 18 maj. Det store fald blev dog i løbet af eftermiddagen afløst af pæne stigninger, og da det så bedst ud var prisen steget med mere end 30 % fra bunden. Det vidner om, at de store udsving er kommet for at blive, med stor sandsynlighed ind til vi begynder at se en faldende produktion