Abonnementsartikel

Her følger en update på noteringen i Europa fra Danske Svineproducenter.

Det europæiske slagtesvinemarked befinder sig p.t. i en undtagelsessituation. Sådan beskrives det af forskellige markedsinteressenter, skriver Danske Svineproducenter i en pressemeddelelse.

Siden påske ser det ud til, at der er blevet vendt et blad, og lige siden den forsigtige optimisme til trods for coronakrisen har der ikke været meget tilbage at spore af den optimisme. Som resultat er noteringerne for slagtesvin faldet væsentligt på det seneste.

For det første beklages den afbrudte kultur med at spise på caféer og restauranter. Hamstringen, som i begyndelsen af krisen resulterede i en højere efterspørgsel, er slut. Og på det seneste forlyder det, at efterspørgslen er blevet mere rolig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ydermere resulterer situationen i USA med nedlukning af slagterier i en øget usikkerhed. P.t. er Kina ikke tilstrækkeligt som den eneste overtryksventil.

rich-media-2
Illustration: Danske Svineproducenter. 

Spændet i prisfaldet i Europa er stort og ligger fra 12 cent i Østrig til et marginalt minus på 1 cent i Storbritannien. Den østrigske engroshandel klager over dumpingpriser fra Tyskland. Det er iøjnefaldende, at slagtesvinenoteringens nedtur i det stærkt coronaramte Spanien, hvor feriefolket nu også udebliver, med -6 cent i forhold til forrige uge er mere moderat end den er i for eksempel Tyskland med -9 cent.

Det eksportorienterede Danmark fortsætter på trods af noteringsfaldet på 7 korrigerede cent på førstepladsen i gruppen af de fem EU-lande med flest svin, skriver Danske Svineproducenter. 

Særligt i Holland og Tyskland har slagterierne i de forgangne uger lagt pres på noteringerne. I Holland blev noteringen på deres børs, Beurs 2.0, korrigeret i løbet af ugen før påske, hvilket var et omstridt emne i markedskredse. I den forgangne slagteuge var noteringen i Tyskland omdiskuteret, og markedsførende slagterier offentliggjorde huspriser. Det aktuelle noteringsniveau accepteres derimod efter det seneste prisfald.

Det tyske marked:

Slagtesvinemarkedet begynder usikkert i den nye, korte uge, og det er tydeligt, at markedsinteressenterne holder sig tilbage med at komme med prognoser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarer

På det europæiske marked handles såvel ferske skinker som øvrige udskæringer til faldende prisniveau i denne uge.
Til det engelske baconmarked er der en stabil afsætning til detailhandlen.
Fra Asien rapporteres der om en stabil efterspørgsel fra Kina og Japan.