Abonnementsartikel

Alfred Tværsig Olesen, der er bestyrelsesmedlem i BL, sætter i denne debat fokus på, hvad landbruget skal med regler, hvis ikke myndighederne selv efterlever dem.

Det er svært at udtale sig om miljøets sande tilstand, når ingen kender tilstanden.

Forskellige direktiver kræver, at vi i Danmark tager os ordentligt af bl.a. jord og vand - men de danske myndigheder efterlever ikke reglerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

EU-kommissionen har netop bekræftet, at 98,5 % af danske vandløb og søer har en ukendt kemisk tilstand. Magtfulde embedsmænd har under skiftende regeringer valgt at ty til modeller og skrivebordsberegninger fremfor de krævede, fysisk-kemiske målinger - og det resulterer i både fagligt og juridisk forkerte restriktioner i forhold til danske landmænd.

Landbruget bliver ofte i den offentlige debat beskyldt for at svigte miljøet. Men vi vil faktisk gerne have målinger, så vi kan bevise, at vi ikke forurener. Det er derimod myndighederne, der lader miljøet i stikken ved ikke at efterleve eksempelvis vandrammedirektivet.

Hvad skal vi med et regelsæt, der har til formål at værne om miljøet, hvis administrationen ikke efterlever regelsættet?