Abonnementsartikel

JCB, der i Danmark forhandles af Nicolaisen & Larsen A/S, har netop opført og indviet ny højteknologisk fabrik i England.

De nye faciliteter ligger tæt på den oprindelige fabrik i Uttoxeter i Midtengland, hvor man har produceret entreprenørmaskiner siden 1871. Midt i december sidste år rullede den sidste maskine, en 26 ton JS260 bæltegravemaskine, af båndet på den gamle fabrik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye faciliteter, der skal huse produktionen af gravemaskiner fra 7 til 46 ton, har kostet tæt på 327 millioner kroner og strækker sig over 41.800 kvadratmeter.

Hos Nicolaisen & Larsen, der har forhandlet JCB maskiner i Danmark i 33 år, roser administrerende direktør, Mads Pedersen, JCB og peger på, at koncernen udviser fremsynethed i en tid med opbremsning i verdensøkonomien.

- Selvom finanskrisen har skabt en midlertidig nedgang i salget af entreprenørmaskiner, vil der naturligvis komme et tidspunkt, hvor kurven vender igen.

- Og så handler det om at være leveringsdygtig. Med opførelsen af den nye fabrik er JCB, og dermed vi, stærkt rustet til at imødekomme kundernes efterspørgsel på maskiner, siger Mads Pedersen.