På landet kan det være svært at se, at der er tale om en global sundhedskrise, skriver Agri Nord i en pressemeddelelse. I hvert fald hvis man kigger på ejendomsmarkedet. Det fortæller advokat og teamleder for jura og ejendom i Agri Nord, Henrik Nielsen, der stadig modtager mange arbejdsopgaver til trods for den specielle situation.

- I modsætning til det private boligmarked ser markedet for landbrugsejendomme ud til at fortsætte salget som før krisen, siger Henrik Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skyldes, at landmændene i høj grad stadig er villige til at købe ejendomme.

- Landmændene står, med få undtagelser, i en fornuftig situation til trods for krisen, fordi de stadig kan afsætte deres varer, og det smitter af på landbrugshandlerne, siger Henrik Nielsen.

Banker og kreditforeninger er villige til at finansiere
At de fleste landmænds indtjening ikke er påvirket af coronakrisen, smitter også af på banker og kreditforeninger. De er nemlig i høj grad villige til at finansiere køb af landbrugsejendomme.

- Landbrugsbranchen går godt, og derfor gør både banker og kreditforeninger alt, hvad de kan for at få handler igennem, siger Henrik Nielsen og fortsætter:

- Vi fornemmer, at det tager lidt længere tid, inden man har en godkendelse fra banken eller kreditforeningen, men viljen til finansiering er den samme som før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennemgår købsaftaler online

Til trods for coronakrisen oplever Henrik Nielsen og kollegaerne, at opgaverne stadig er de samme, og at der er lige mange af dem. Især købsaftaler modtager han mange af i øjeblikket.

- Vi gennemgår stadig købsaftalerne med kunderne. Den eneste forskel er, at det hele nu foregår online og hjemmefra, siger advokaten.

På den måde er det ikke meget anderledes, end det var før krisen.

- Det har faktisk vist sig at være en fordel at gennemgå købsaftalerne online sammen med kunderne. Vi deler skærmen med hinanden og ser de samme ting, og så sparer vi kørsel og tid, siger Henrik Nielsen.