sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

For de fleste landmænd er landbruget ikke bare deres arbejde, det er deres hobby, og deres livsstil. Som landmænd er landbruget ens levebrød, derfor er det naturligvis vigtigt, at maskinerne er i orden, så man kan passe sit arbejde, så uforstyrret som muligt.

Nye eller brugte landbrugsmaskiner

Det er krævende opgaver, der skal klares i landbruget, derfor er det vigtigt at man har velfungerende og kraftfulde maskiner, som kan varetage disse opgaver. Hvis du står og skal bruge en ny landbrugsmaskine, så kan du finde de fleste landbrugsmaskiner som enten nye eller brugte. Hvad enten det er en traktor og tilbehør eller andre maskiner samt redskaber til forskellige arbejdsopgaver, så kan det i de fleste tilfælde lade sig gøre at finde udstyret brugt.

Det er oftest penge at spare på at købe landbrugsmaskiner brugt, men nogle landmænd sætter pris på at købe tingene fra ny. Hvad enten du godt kan lide at spare penge på dine maskiner ved at købe dem brugt, eller du foretrækker at købe dem fra ny, så skal der oftest lægges en stor udbetaling på maskinerne, og derfor er det en fordel at regne lidt på det, inden man ofrer et stort beløb på en helt ny maskine.

Spar penge på at købe brugte maskiner

Det er ikke billigt at drive landbrug, og landbrugsmaskiner udgør en væsentlig del af udgifterne ved at drive landbrug. Derfor er det oftest en fordel at regne på, om det kan betale sig at købe maskinerne fra ny eller ej. Køber man eksempelvis en ny traktor, så kan det være, at den skal køre 7-800 timer om året, førend det kan betale sig. Hvis man kører mindre end 7-800 timer om året med traktor, så kan det måske ikke betale sig at købe en traktor fra ny, og derfor bør man overveje at købe en brugt traktor i stedet.

Selvom der er mange fordele ved at købe maskinerne brugt, så kan det selvfølgelig også være en ulempe. Man risikerer eksempelvis at købe maskinerne så billigt, at standen er derefter. Hvis man køber maskiner, som er i dårlig stand, så risikerer man at omkostningerne alligevel bliver højere, end hvis man havde ofret lidt flere penge på en bedre maskine. Når man skal købe en ny landbrugsmaskine, så er stand og vedligeholdelse naturligvis den vigtigste faktor, når man køber brugte maskiner. Derudover er det vigtigt, at man har maskinens årgang og timetal in mente. Hvis en traktor eksempelvis har kørt mange tusind timer, så er det ikke sikkert, at den kan opfylde de behov, man har til sin kommende traktor. Der er altså mange ting, man skal have in mente, når man køber maskinerne brugt.

Få råd til bedre maskiner

Hvis man ønsker at købe brugte landbrugsmaskiner, er det altså vigtigt at man har maskinens stand in mente. Hvis man ikke selv kan fikse maskinerne, så kan det nemlig blive en dyr affære at købe en billig brugt maskine. Hvis du vil have råd til bedre maskiner, så kan du overveje at kaste dig ud i at investere. Hos mininvestering finder du en masse gode råd til, hvordan du kan tjene penge på dine investeringer. Det er især blevet populært at investere i kryptovaluta som eksempelvis Bitcoins. Hvis du vil vide mere om Bitcoins, så har DR.dk også lavet en artikel om, hvordan denne form for kryptovaluta virker.