Abonnementsartikel

Det lykkedes ikke kuratorerne bag konkursramte Hjallerup Maskinforretning at finde én køber til hele virksomheden.

Kuratorerne bag konkursramte Hjallerup Maskinforretning har forsøgt at finde en køber, der kunne overtage hele virksomheden. Dette er ikke lykkedes, og derfor har alle medarbejdere fået brev om, at de enten er opsagt eller fritstillet.

Det oplyser advokat Mikkel Løgsted til Maskinbladet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- De bud vi har fået har ikke været specielt appetitlige for boet i sin helhed for en bredere løsning. Så nu arbejder vi på nogle mere målrettede løsninger, så det betyder, at vi har brug for noget mere tid til at finde en løsning. Der har ikke været nogen som har kunnet vise en bred model, der indebar, at man overtog medarbejderne. Det har i sidste ende været et spørgsmål om økonomi, forklarer Mikkel Løgsted.

Økonomisk mundfuld

De tre butikker har været en stor økonomisk mundfuld, hvis hele forretningen skulle overtages af en enkelt køber.

- Vi har også været åbne over for mere sektoropdelte løsninger, men det ændrer ikke ved, at markedet - med corona-krisen - nok har fået folk til at gemme lidt i reserven derhjemme. En løsning kan sagtens være, at vi om nogle måneder udskiller butiksdelen ét sted og kører værkstedet videre i et andet setup, siger Mikkel Løgsted.

Han oplyser, at der blandt de indkomne købstilbud er forskellige interesserer. For eksempel ønsker nogle at drive butik i Hjørring, mens andre gerne vil drive maskinforretning i Støvring, og endnu andre er interesseret i kun at købe lageret.

Mikkel Løgsted vurderer, at hele salgsprocessen vil kunne tage op til et halvt år.